Life

Doi tineri din Turcia și-au pierdut viața la puțin timp după ce s-au căsătorit. Au apucat doar să intre în casă, apoi s-a dezlănțuit cutremurul

Un cuplu din Turcia a murit la scurt timp după căsătorie, chiar în timpul cutremurului de 7, 8 grade. Mirii erau abia intrați în casă când seismul a izbucnit.
17.02.2023 | 09:39
Doi tineri din Turcia siau pierdut viata la putin timp dupa ce sau casatorit Au apucat doar sa intre in casa apoi sa dezlantuit cutremurul
Ce au dezvăluit rudele celor doi miri. Sursa foto: Hurriyet.com.tr, The Guardian, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi detalii despre victimele cutremurului devastator din Turcia, urmat de sute de replici. Doi miri au murit chiar în noaptea nunții, la scurt timp după petrecere. Abia ce au apucat să intre în casă, când a izbucnit seismul, în fața căruia au fost neputincioși.

Doi tineri proaspeți căsătoriți din Turcia au murit în timpul cutremurului

Elif și Halil Ibrahim Aksov și-au spus ”Da!” , în Hatay, cu doar câteva ore înainte de cutremurul de 7, 8 grade pe scara Richter. După o nuntă ce părea ca în povești, s-au îndreptat către apartamentul pe care l-au închiriat, situat în regiunea Iskenderum.

ADVERTISEMENT

”Nunta a avut loc în seara zilei de dinainte de cutremur. A fost nunta lui Elif și Halil İbrahim. El a închiriat o casă în Iskenderun. A murit acolo. A murit în casa pe care o țineau în Iskenderun, în ziua nunții”, a povestit Elif Belli, una dintre rudele mirilor, care a supraviețuit tragediei.

Murat Bilge, fratele miresei, își amintește că sora și cumnatul lui aveau un apartament aflat la etajul 2, unde au reușit să înainteze doar 30-40 de metri, apoi au început să simtă cum totul se mișcă puternic sub ei și au văzut clădiri căzând una, câte una.

ADVERTISEMENT

”A nins aici în acea noapte. S-a spus că drumul este închis. Ei s-au dus la Iskenderun în jurul orei 3.30. Prietenul care a luat-o pe sora mea a detaliat că au mers la etajul doi și au înaintat 30-40 de metri, când s-a dezlănțuit iadul. El a spus că a văzut clădirile prăbușindu-se una câte una”, a mărturisit Murat Bilge, fratele miresei, scrie Hurriyet.com.tr

O altă rudă de a mirilor, care a supraviețuit, a dezvăluit că datorită câinelui său mai trăiește. Animalul a dat alarma, lătrând foarte puternic, și i-a trezit la timp pe stăpâni. Aceeași rudă are în memorie țipetele disperate ale oamenilor din timpul seismului.

ADVERTISEMENT

”Noi dormeam, avem un câine, suntem în viață datorită lui, ne-a trezit. La început, am simțit că ne cutremurăm. Apoi a fost o vibrație, un vuiet a început să vină din pereți. Ne-am speriat. Toată lumea țipa și striga, toți cei care au murit și care au fost îngropați sub dărâmături.

Această cutremurare a durat aproximativ un minut și jumătate. L-am simțit pentru prima dată. Ne pare foarte rău pentru cei care au murit. Dumnezeu să îi aducă în paradis”, a mai detaliat o rudă a mirilor decedați.

ADVERTISEMENT

Cutremure puternice în Turcia și Siria. S-au simțit și în Liban și Cipru.

Reamintim că Turcia a fost afectată în ziua de 6 februarie 2023 de unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani. Seismul a avut magnitudinea de 7, 8 grade pe Richter și a fost urmat la scurt timp de un altul de 7, 5. Alte sute de replici s-au produs ulterior, chiar și de peste 5 grade. Ar fi peste 40.000 de decese în total.

Seismele devastatoare, de 7, 8 și 7, 5, s-au simțit cel mai intens în sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. De asemenea, au afectat și Siria, la fel de mult ca Turcia. În Siria, însă, situația este complicată și de război. De asemenea, cutremurele s-au simțit și în Liban și Cipru.

ADVERTISEMENT