ADVERTISEMENT
Fotbal international

Doi tineri români de mare perspectivă, în probe la Atalanta. Au o moștenire genetică importantă

Autor: Bogdan Solomon | 06.05.2021 | 08:15
Doi tineri români de mare perspectivă, în probe la Atalanta. Au o moștenire genetică importantă
Norbert Nagy și Luca Popa se antrenează cu echipa Under 17 a Atalantei. Sursa foto: frf.ro

Cluburile din Italia își manifestă din ce în ce mai des interesul pentru tinerii fotbaliști români. După Man și Mihăilă, care au avut evoluții apreciate în tricoul Parmei, a venit rândul celor mai talentați componenți ai loturilor de juniori să se afirme în Il Calcio.

ADVERTISEMENT

Norbert Nagy (UTA) și Luca Popa (CAO) au ajuns la Bergamo și se antrenează cu echipa Under 17 a Atalantei. Și asta nu e tot, pentru că impresarul lor, Cătălin Sărmășan, ar fi primit deja o ofertă concretă și din partea Interului.

De asemenea, trebuie spus că Norbert este fiul lui Roland Nagy, fostul mare fotbalist al Stelei și antrenorul care a condus UTA din Liga a 4- a până la barajul de promovare în primul eșalon, în timp ce Luca a moștenit talentul de la bunicul său, Vasile Popa, fostul căpitan al Jiului Petroșani.

Doi tineri de perspectivă au ajuns în vizorul Atalantei. Se antrenează deja cu echipa Under 17

Băieții sunt deja la Bergamo, tocmai am vorbit cu Norbi și mi-a spus că au făcut și primul antrenament. A fost folosit atacant de antrenorii italieni, post pe care se reprofilează tot mai mult și la grupa de Under 17, din Liga Elitelor.

ADVERTISEMENT

El a evoluat mult timp mijlocaș central, dar calitățile fizice și tehnice îl recomandă tot mai mult ca vârf. Am aflat și noi de curând de invitația celor de la Atalanta.

Are, bineînțeles, acceptul clubului UTA să fie acolo și va lua acest trial, test, ca pe o experiență importantă, frumoasă în cariera sa.

E o primă evaluare serioasă pentru el, Academia Atalantei e una dintre cele mai bune din Italia și nu numai. Mă bucur că e și Luca Popa cu el, nepotul fostului meu coleg de la UTA, Vasile Popa”, a declarat Roland Nagy pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Norbert Nagy și Luca Popa sunt cei mai talentați componenți ai naționalei Under 17

Deși e cu un an mai mic decât majoritatea colegilor și a adversarilor săi, Norbert Nagy nu doar că are o statură impresionantă, 1,96 metri, dar și-a trecut deja în cont goluri importante în Liga Elitelor U17. Echipa de juniori a „Bătrânei Doamne”, unde evoluează tânărul fotbalist, se află pe locul 2 în seria de Vest, la doar 2 puncte în spatele Universității Craiova.

În ceea ce-l privește pe Luca Popa, acesta este considerat unul dintre cei mai promițători fundași și liderul generației 2005 a României. Și în cazul său putem vorbi despre o moștenire genetică importantă, având în vedere că bunicul este nimeni altul decât Vasile Popa, fostul căpitan al Jiului Petroșani, în vreme ce unchiul Mădălin Popa a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Dinamo, Gloria Bistrița, Pandurii, FC Bihor sau Șoimii Lipova.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!