News

Ce au pățit doi tineri din Suceava care au plecat în Ucraina să vadă dacă e război: ”S-au auzit bombe, împușcături!”

Doi tineri din Suceava au vrut să se convingă de faptul că în Ucraina are loc un război în adevăratul sens al cuvântului. Suspiciunea lor s-a stins rapid când au dat piept cu realitatea cruntă de pe front.
22.03.2022 | 22:55
Ce au patit doi tineri din Suceava care au plecat in Ucraina sa vada daca e razboi Sau auzit bombe impuscaturi
Doi tineri din Suceava au plecat în Ucraina să vadă dacă e război. Ce experiență au trăit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care milioane de persoane fug din calea războiului declanșat de Rusia în Ucraina, doi tineri români au făcut drumul invers și au plecat în statul vecin pentru a se convinge că acolo are loc o confruntare militară.

Doi tineri din Suceava au plecat în Ucraina să vadă dacă e război. Ce experiență au trăit

Cristian și Samuel, ”eroii” întâmplării de față, au fost mai multe zile voluntari în Vama Siret, acolo unde au dat o mână de ajutor pentru mii de persoane fugite din Ucraina.

ADVERTISEMENT

În ciuda lacrimilor și a durerii pe care le-au văzut în ochii refugiaților, cei doi conaționali nu au fost convinși că agresiunea rușilor de peste graniță este atât de gravă pe cât se prezintă în mass-media.

Drept urmare, tinerii și-au lăsat în urmă familia, locul de muncă, au urcat într-o mașină și au pornit în aventura vieții lor: spre frontul de luptă din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri”, spune Cristian, conform Observator News.

Într-o primă fază, lucrurile nu păreau extrem de grave: ”Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo”, mai spune Cristi.

ADVERTISEMENT

Semne că situația în zonă nu e una normală au apărut când cei doi au vrut să se cazeze. Ucrainenii chiar nu se așteptau la turişti într-o astfel de perioadă şi totul era închis. Românii au dormit în mașină, nemâncați. În orele următoare aveau să dea piept cu ”realitatea din teren”.

Cum s-au convins Cristian și Samuel că în Ucraina are loc un război dur

În cursul nopții, situația din zona în care se aflau cei doi români s-a mai ”animat”. ”Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune. Au sunat toată noaptea, spune același Cristian.

ADVERTISEMENT

Treptat, românii au început să vadă ororile războiului din Ucraina. ”Au început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează!

Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată.

Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele a început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, mai spune tânărul.

Sursa citată notează că cei doi români sunt deja de patru zile în Ucraina şi aventura pare a continua. Ei se află la 140 de kilometri de Kiev.

ADVERTISEMENT