News

Doi turiști au fost atacați de urs în Slănic Moldova. Animalul a venit chiar lângă hotelul unde erau cazați

Un urs a ajuns până lângă hotelul unde erau cazați mai mulți turiști în Slănic Moldova. Doi tineri au fost atacați și răniți de animal
23.06.2024 | 18:35
Doi turisti au fost atacati de urs in Slanic Moldova Animalul a venit chiar langa hotelul unde erau cazati
Doi tineri au fost răniți de un urs care s-a apropiat de hotelul în care se aflau în Slănic Moldova. Sursa foto: Colaj foto / Facebook / Prelungiri Catalin
ADVERTISEMENT

Doi cetățeni moldoveni aflați în vacanță la Slănic Moldova au fost atacați de un urs în apropierea unui hotel duminică dimineață. Incidentul a fost raportat la 112, iar jandarmii au intervenit rapid.

Turiști atacați de urs

La ora 10:54, jandarmii din Bacău au răspuns apelului de urgență și s-au deplasat la fața locului, unde un bărbat de 27 de ani și soția lui de 24 de ani fuseseră răniți de un urs. Aceștia se aflau în zona hotelului lor când au fost atacați.

ADVERTISEMENT

Cuplul se plimba alături de alți turiști când ursul i-a atacat din spate. Din fericire, zgomotele făcute de grup au speriat ursul, care a renunțat la atac și s-a retras.

Turiștii, extrem de speriați și având nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluați de o ambulanță și transportați la UPU Onești pentru tratament. În zonă au fost suplimentate forțele de jandarmerie pentru a patrula și a asigura siguranța turiștilor.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria le recomandă oamenilor să sune la 112 dacă observă animale sălbatice în apropierea zonelor locuite, deoarece acestea pot fi periculoase. De asemenea, ISU Bacău a transmis un mesaj de avertizare Ro-Alert pentru a informa populația.

Autoritățile au emis mesaje de avertizare

Numărul jandarmilor a fost crescut, aceștia urmând să rămână în zonă și să efectueze patrule pentru a se asigura că nu mai există pericol. Totodată, ISU Bacău a transmis un mesaj de alertă prin sistemul Ro-Alert.

ADVERTISEMENT

Jandarmii sfătuiesc cetățenii să sune la numărul de urgență 112 dacă observă un urs sau alte animale sălbatice în apropierea zonelor locuite, deoarece acestea pot fi foarte periculoase.

Un alt grup de turiști a fost atacat de un urs

Un grup de turiști a fost atacat de un urs pe Transfăgărășan după ce au oprit mașina și au încercat să-l fotografieze. De asemenea, autoritățile din Harghita au emis o alertă pentru locuitorii din două comune, unde mai mulți urși au fost văzuți recent. Echipe mixte au fost mobilizate pentru a-i căuta.

ADVERTISEMENT

În ciuda avertismentelor repetate ale autorităților de a nu se apropia de animalele sălbatice, mulți turiști continuă să ignore aceste sfaturi, expunându-se astfel la pericole.

Acest lucru s-a întâmplat și pe Transfăgărășan, unde turiștii au oprit vehiculul lângă doi urși și au coborât geamul pentru a-i fotografia. Unul dintre urși a atacat-o pe una dintre persoanele din mașină. În Harghita, a fost raportată prezența urșilor în localitatea Sâncrăieni. Autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

ADVERTISEMENT