Life

Doi turiști canadieni au trecut prin spaima vieții. Au crezut că URSS a invadat România după ce au fost avertizați prin Ro-Alert de prezența unui urs

Doi turiști canadieni au trecut prin spaima vieții. Au crezut că Rusia a invadat România după ce au fost avertizați de prezența unui urs în zona Toplița, unde se aflau.
29.08.2022 | 13:08
Doi turisti canadieni au trecut prin spaima vietii Au crezut ca URSS a invadat Romania dupa ce au fost avertizati prin RoAlert de prezenta unui urs
Spaima unor turiști canadieni. Au crezut că țara a fost invadată. foto: colaj Fanatik / Facebook Normand Pion
ADVERTISEMENT

Doi turiști canadieni au trecut prin spaima vieții din cauza unui mesaj Ro-Alert. Aceștia au crezut că Rusia a invadat România.

Spaima unor turiști canadieni. Au crezut că țara a fost invadată

Doi turiști care vizitau Toplița au fost treziți în primele ore ale dimineții de un mesaj Ro-Alert. Așa cum se obișnuiește în situațiile de pericol, și de această dată, autoritățile au transmis un mesaj de avertizare.

ADVERTISEMENT

Era vorba despre un urs care fusese văzut pe strada Murelor din Toplița, dar cum Normand Pion și Helene Giguere nu știu limba română, au tradus cât de bine au putut mesajul care i-a trezit din somn.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că ursul este, de fapt, URSS-ul, fosta denumire a Rusiei, și că România a fost cu siguranță invadată de ruși, având în vedere și urgența mesajului care le-a apărut pe dispozitivele mobile.

ADVERTISEMENT

Panica i-a cuprins pe cei doi, abia treziți din somn și cu gândul că doar cu o zi în urmă trecuseră pe strada cu pricina, astfel că erau în mare pericol.

Tot ce sperau a fost să poată pleca în siguranța de zona care credeau că a fost invadată de ruși.

ADVERTISEMENT

„La primele ore ale dimineții se dezlănțuie iadul: cele două iPhone-uri ale noastre și iPad-ul lui Helene ne trimit, toate în același timp, un semnal de alarmă fulgerător. Un text în limba română însoțește alarma.

Treziți de urgență, citim, cât putem de bine, că URSS-ul este prezent în Toplița unde dormim, să evităm să circulăm pe Strada Murelor (am fost acolo ieri după-amiază!!!), și să nu ne punem viața în pericol pentru a ne proteja turma sau animalele de companie”, au povestit cei doi turiști pe grupul de Facebook Tandem et Cie Autour du Monde, acolo unde își expun experiențele din călătoriile lor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre turiști și-a recunoscut greșeala. Cum și-au dat seama că țara nu a fost invadată

Unul dintre turiști a povestit că a dedus că „urs” sigur are legătură cu URSS, în mod greșit, de unde și panica lor.

„Cât despre mine, eu am tradus în mod greșit urs cu URSS și am dedus că rușii au ajuns în România!”, a spus acesta, pe Facebook.

Cei doi s-au liniștit după ce fiul lui Normand le-a tradus mesajul și le-a explicat că singurul pericol din zonă era un urs flămând.

„În cele din urmă, fiul meu, Richard, a fost cel care a rezolvat enigma, la 7.200 km de noi, în Montreal, și cu o diferență de timp de 7 ore”, a povestit bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tags: