News

Doi turiști români, depistați pozitiv cu Covid-19 în Grecia. În ce stațiuni elene sunt aceștia

09.07.2020 | 14:18
Doi turisti romani depistati pozitiv cu Covid19 in Grecia In ce statiuni elene sunt acestia
ADVERTISEMENT

Doi turiști români aflați în aceste zile în vacanță în Grecia au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Din primele informații, aceștia se află în insula Thassos, respectiv în zona Paralia Katerini.

Ambii români prezintă o stare de sănătate bună, fiind transferați la o unitate hotelieră amenajată special pentru cei infectați, anunță MAE.

ADVERTISEMENT

Doi turiști români aflați în Grecia, depistați pozitiv cu Covid-19

În cursul acestei zile, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că doi dintre cetățenii români plecați în vacanță în Grecia au fost confirmați cu coronavirus după teste efectuate la sosire de autoritățile elene.

”În continuarea informațiilor comunicate cu privire la situația turiștilor români aflați în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate astăzi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19″, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Începând de joi, 9 iulie, Grecia a introdus testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas.

Măsura a venit după depistarea unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee).

ADVERTISEMENT

Care e starea celor doi români

Din datele misiunii diplomatice a României, se pare că starea celor doi români este una bună, fiind acum izolați, conform normelor.

”Cetățeanul român aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună. Reprezentanții oficiului consular au contactat cetățeanul român și sunt pregătiți să acorde asistență consulară dacă situația o va impune.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat telefonic Consulatul General al României la Salonic, semnalând faptul că a fost anunțat de autoritățile elene asupra rezultatului pozitiv la testarea efectuată la intrarea pe teritoriul Greciei, starea acestuia de sănătate fiind de asemenea bună”, mai anunță MAE în comunicat.

ADVERTISEMENT