News

Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Salariile uimitoare ale şefilor din televiziunea publică

19.08.2020 | 11:15
Doina Gradea sefa TVR venituri mai mari decat Iohannis Salariile uimitoare ale sefilor din televiziunea publica
Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Salariile uimitoare ale şefilor din televiziunea publică. Sursă foto: captură facebook
ADVERTISEMENT

Doina Gradea, șefa TVR, a avut venituri mai mari decât  preşedintele  țării, Klaus Iohannis,. Este o situație evident problematică, exacerbată și de faptul că televiziunea publică a strâns o audienţa medie zilnică modestă în 2019 de sub 100.000 de telespectatori.

Mai mult, TVR a avut un buget imens, de 80 de milioane de euro pentru anul precedent, potrivit pagina de media. Vorbim de o sumă uriașă folosită de o instituție publică care a mai cheltuit îndoielnic,de multe ori în trecut, banii contribuabililor.

ADVERTISEMENT

Oamenii din conducerea televiziunii publice şi-au actualizat declaraţiile de avere pentru anul trecut. Cel mai mare salariu îl încasează directorul general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea.

Cât căștigă Doina Gradea, șefa TVR

Doina Gradea a raportat un venit anual, încasat de la TVR, de 245.169 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro. Din acest total rezultă că media lunară a fost de 4.200 de euro (aproximativ 20.000 de lei), conform declaraţiei de avere. În plus, se mai adaugă şi tichete de masă în valoare de 2.100 de lei pe an şi vouchere de vacanţă (1.450 de lei).

ADVERTISEMENT

Vă precizăm că salariul mediu pe economie este de aproximativ 3.200 de lei, adică 660 de euro. Salariul Preşedintelui-Director General din TVR îl depăşeşte şi pe cel al preşedintelui României. Klaus Iohannis a raportat, în declaraţia de avere din iunie 2020, un venit anual de 37.000 de euro.

Se mai remarcă lucruri interesante și la declarațiile de avere ale persoanelor din Consiliul de Administraţie. Unii dintre aceştia încasează şi salariu de la TVR, unde sunt angajaţi în diverse funcții, dar primesc bani și din indemnizaţia de membru CA. Această indemnizație este în valoare de 50.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Un exemplu este Cătălin Blebea, care este încadrat şi ca jurnalist la TVR. A raportat un salariu de 53.000 de lei şi un venit de 50.000 de lei – indemnizaţie de membru CA.

O altă persoană care ia un venit dublu de la televiziunea publică este Monica Ghiurco. Este trecută pe postul de jurnalist senior la TVR. Pentru această funție încasează  anual aproape 87.000 de lei. Dar mai câștigă 50.000 de lei și din indemnizaţia de membru CA.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta figură de pe micul ecran, Mircea Radu,  a devenit consilier al preşedintelui TVR Doina Gradea în ianuarie, iar de luna trecută este noul director de comunicare al instituţiei. Anul trecut a făcut emisiunea “Down the road” pentru care a încasat 13.000 de euro pentru cele opt ediţii difuzate.

Vă reamintim că în 2019 Doina Gradea, preşedinte – director general al Societăţii Române de Televiziune,  a fost audiată de Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor, din Parlamentul României.

ADVERTISEMENT