News

Caroline Dolehide, reţeta americană a succesului! Povestea adversarei Simonei

Simona Halep va evolua în această noapte în turul al treilea de la Indian Wells, acolo unde o va întâlni pe surprinzătoarea Caroline Dolehide, beneficiară a unei invitaţii din partea organizatorilor.
11.03.2018 | 14:41
Caroline Dolehide reteta americana a succesului Povestea adversarei Simonei

Cu poziţia de lider mondial asigurată şi după încheierea turneului de la Indian Wells, primul turneu WTA Premier Mandatory al anului, Simona Halep păşeşte încrezătoare în turul al treilea, după victoria obţinută în faţa Kristynei Pliskova. Adversara este una surprinzătoare, tânăra Caroline Dolehide fiind benficiara unui Wild Card, deoarece clasamentul WTA nu îi permitea accesul pe tabloul de concurs.

Foarte puţin cunoscută publicului larg, tânăra americancă a reuşit una dintre marile surprize ale turneului în turul secund, atunci când a eliminat-o pe Dominika Cibulkova, cea care se anunţa a fi o adversară deosebit de periculoasă pentru Simona Halep. A fost cea mai mare victorie a carierei pentru Dolehide, prezentă în premieră la turneul californian pe tablou.

Dolehide, reţeta americană a succesului!

Niciodată prezentă pe tablou la un turneu de Grand Slam, învinsă în două rânduri în primul tur al calificărilor la US Open (2016 şi 2017), tânăra jucătoare din Illinois trăieşte cele mai bune momente ale carierei în această perioadă. Sfert finalistă în turneul pregătitor, desfăşurat de asemenea la Indian Wells, Dolehide a fost aleasă de organizatori pentru acordarea unui wild card. Şi a profitat din plin de acest lucru, prin surprinzătoarele victorii la Rogers şi Cibulkova. 

Cu două turnee de 25.000 de dolari în palmares, americanca propune un stil de joc caracteristic nord-americanilor, bazat pe un serviciu puternic, dublat de un forehand pe măsură. Se simte de asemenea în largul ei la fileu, acolo de unde poate închide cu lejeritate punctele. La capitolul deplasare laterală sunt în continuare multe de îmbunătăţit, ceea ce ne face să ne gândim că într-un ritm normal al partidei, Simona nu îi va lăsa vreo şansă.

Caroline Dolehide reprezintă un produs al sistemului sănătos de juniorat pus la cale de USTA (Federaţia Americană de Tenis), cu toate etapele parcurse la momentul potrivit. Aceste aspecte, coroborate cu invitaţii primite la turnee de top, precum Indian Wells, pot constitui reţeta succesului. Nimic nu este etern în tenis, nici măcar surorile Williams. Iar americanii ştiu asta şi caută mereu noi pretendente provenite din sistemul propriu.