Sport

Doliu după primul gol al lui Harry Kane la Euro 2020. Un fan al lui Chelsea a făcut infarct

Tragedie fără margini în fotbalul englez. Unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Chelsea a intrat în stop cardio-respirator imediat după golul căpitanului naționalei Angliei.
01.07.2021 | 23:44
Doliu dupa primul gol al lui Harry Kane la Euro 2020 Un fan al lui Chelsea a facut infarct
ADVERTISEMENT

Charlie Naughton s-a stins din viață, marți seara, chiar în timp ce Harry Kane  rupea „blestemul” și marca în poarta Germaniei primul său gol, la actuala ediție a Campionatului European și dubla avantajul naționalei Angliei, rezolvând, practic, ecuația calificării în sferturi.

În ciuda eforturilor disperate de a-l readuce la viață, echipajele medicale s-au văzut nevoite, după trei ore de resuscitări, să constate decesul. Avea doar 29 de ani și era unul dintre cei mai înfocați fani ai lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

De altfel, tragicul anunț a fost făcut chiar de reprezentanții campioanei Europei, printr-un mesaj emoționant, care conține și următorul îndemn, adresat tuturor englezilor: „În timp ce vă bucurați de parcursul Angliei la Euro, închinați un pahar în amintirea lui Charlie”.

Tragedie fără margini după primul gol al lui Harry Kane la Euro 2020. Un fan al lui Chelsea a făcut infarct în fața televizorului

Dragul nostru Charlie ne-a părăsit brusc, în cursul zilei de marți, 29 iunie, chiar în timp ce Harry Kane a înscris cel de-al doilea gol al Angliei (n.r. în optimi, împotriva Germaniei). Urmărea meciul la televizor, în pub-ul său, înconjurat de familie și prieteni, când, deodată, s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Echipajul medical a încercat neîncetat, timp de trei ore, să-i salveze viața, dar Charlie, din păcate, s-a stins. Doar ce împlinise 29 de ani și era un suporter înfocat al clubului nostru și al echipei naționale a Angliei.

Această zi tragică va rămâne pentru totdeauna în istoria Marii Britanii și în memoria întregii familii a clubului Chelsea drept cel mai dureros moment al vieții noastre.

ADVERTISEMENT

În timp ce susțineți echipa națională și vă bucurați de parcursul ei la Campionatul European, închinați un pahar în memoria lui Charlie”, este mesajul cutremurător al celor de la Chelsea.

Golul lui Harry Kane a rupt un „blestem” vechi de 55 de ani

În altă ordine de idei, deși nu a avut un parcurs tocmai bun în faza grupelor, naționala Angliei i-a făcut pe fani, datorită victoriei obținute în optimile Euro 2020, contra Germaniei, scor 2-0, să spere în continuare la marele trofeu.

ADVERTISEMENT

Asta și fiindcă Harry Kane le-a demonstrat tuturor că, în ciuda criticilor, poate fi decisiv la actuala ediție a competiției. În minutul 86, când echipa se afla la adăpostul unui singur gol, marcat de Sterling, atacantul de 27 de ani al celor de la Tottenham a majorat avantajul cu o lovitură de cap, din centrarea perfectă a lui Grealish.

Acest rezultat nu semnifică, însă, doar calificarea în sferturile de finală, ci și ruperea unui „blestem” vechi de 55 de ani. Concret, naționala Albionului nu mai reușise să câștige un meci în fața „Panzerelor” din 30 iulie 1966.

Calificați în ultimul act al Cupei Mondiale, elevii lui Sir Alfred Ramsey aveau să se impună la acea vreme cu 4-2, chiar pe Stadionul Wembley din Londra, în urma golurilor marcate de Geoff Hurst (19, 101, 120) și Martin Stanford Peters (78).

Jurnaliștii englezi s-au întrecut în laude la adresa echipei naționale

După 55 de ani de durere, Anglia a învins în sfârșit Germania din nou, cu Raheem Sterling – eroul de la Euro 2020 – și Harry Kane, care i-au au adus victoria, scor 2-0, și au calificată în sferturile de finală ale competiției. 

Sterling, marcatorul ambelor goluri din faza grupelor, a deschis scorul în repriza secundă, făcându-i pe cei 45.000 de fani din tribunele Stadionului Wembley să explodeze de bucurie.

Apoi, Thomas Muller a avut o ocazie uriașă să restabilească egalitatea, dar șutul său a trecut milimetric pe lângă poartă, permițându-i lui Kane să închidă meciul, cu o lovitură de cap perfectă din centrarea lui Jack Grealish”, au scris cei de la Sky Sports.

ADVERTISEMENT