Fotbal intern

Doliu în Bănie. A murit Ion Traian Ștefănescu! A numit antrenorul care a adus ultimul titlu la Craiova

14.03.2020 | 16:38
Doliu in Banie A murit Ion Traian Stefanescu A numit antrenorul care a adus ultimul titlu la Craiova
Traian Ștefănescu (foto stânga) a murit
ADVERTISEMENT

Ion Traian Ștefănescu a încetat din viață sâmbătă, la 78 de ani. Fostul conducător al Craiovei a avut o contribuția importantă la ultimul titlu al Universității, fiind cel care l-a numit antrenor pe Sorin Cârțu.

A murit Ion Traian Ștefănescu

Ion Traian Ștefănescu, fost prim-secretar al județului Dolj și președinte al Universității Craiova la sfârșitul anilor 1980, a încetat din viață la 78 de ani.

ADVERTISEMENT

Tragica veste a fost transmisă, pe Facebook, de Ion Jianu, care evidențiază și importantele realizări ale fostului conducător.

A murit prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu, șef promoție 1965 Facultatea de Drept București, ultimul prim-secretar al Doljului, cel care a salvat statuia lui Oblemenco de furia lui Emil Bobu.

ADVERTISEMENT

S-a opus mai marilor zilei unei colaborări tip cartel cu Dinamo și Steaua, așa cum i s-a propus, s-a implicat direct în bunul mers al echipei în acei ani grei, 1988, 1989 și multe alte fapte bune”, a transmis Ion Jianu.

Cum a contribuit la ultimul titlu obținut de Craiova

Ion Traian Ștefănescu a fost cel care l-a numit pe Sorin Cârțu pe banca tehnică a Universității Craiova, la 33 de ani, în momentul în care era antrenor-jucător la Electroputere.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul sezonului 1990 – 1991, la trei ani de la instalarea pe banca tehnică, Sorin Cârțu reușea să câștige campionatul, performanță ce rămâne până în prezent drept ultimul titlu al Craiovei.

„I-am solicitat prim-se­cretarului, Ion Traian Şte­fănescu, ca la echipă să nu fie nici un fel de presiuni în favoarea unor alte cluburi. Universitatea începuse să joace pe prietenie cu Steaua, Dinamo, dar şi cu alte protejate ale anilor de atunci, Victoria, FC Olt şi Flacăra Moreni.

ADVERTISEMENT

La fel de adevărat este şi că existau presiuni politice pe diferite filiere pentru aceste echipe. Oricum, lui Ion Traian Ştefănescu i-am cerut să nu fiu frate cu Dinamo şi Steaua. Exact aşa i-am spus. Terminasem turul la -4, ceea ce era o premieră negativă pentru Craiova.

Sincer, eu nu prea mai aveam speranţe că voi fi menţinut în funcţie. Traian Ştefănescu însă îmi promisese că voi fi tras la răspundere numai din retur, şi s-a ţinut de cuvânt. Era un om de altă factură decât majoritatea responsabililor politici de atunci”, declara Sorin Cârțu despre Traian Ștefănescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT