Sport

Doliu în baschetul european. Blagoja Georgievski, medaliat olimpic cu Iugoslavia la Jocurile Olimpice de la Montreal, a murit într-un accident rutier

30.01.2020 | 18:04
Doliu in baschetul european Blagoja Georgievski medaliat olimpic cu Iugoslavia la Jocurile Olimpice de la Montreal a murit intrun accident rutier
ADVERTISEMENT

Tragedie în baschetul european. Blagoja Georgievski, un jucător de legendă al naționalei fostei Iugoslavii, a încetat din viață miercuri, în jurul orei 11 pm, în urma unui accident rutier.

Blagoja Georgievski, medaliat olimpic cu Iugoslavia la Jocurile Olimpice, a murit într-un accident rutier

Conform site-ului BalkanInsight, acesta a pierdut controlul vehiculului din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe un drum umed și alunecos din Capitala Skopje.

ADVERTISEMENT

Informația a fost anunțată oficial de Ministerul Sportului din Macedonia de Nord. Fostul mare sportiv avea 69 de ani. Mașina pe care o conducea Georgievski s-a ciocnit frontal de betoanele care separă șoseaua principală din Skopje.

În urma raportului inițial al poliției locale, Georgievski, care era singur în autovehicul în momentul accidentului, a murit pe loc.

ADVERTISEMENT

Georgievski a fost unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria fostei Iugoslavii. Acesta și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de club ca jucător în clubul de baschet Skotje Rabotnicki, club care a jucat în fosta ligă națională superioară iugoslavă.

De-a lungul anilor, Georgievski a fost singurul jucător din Macedonia de Nord care a luat parte la mari competiții internaționale ca parte a echipei de baschet a fostei Iugoslavii.

ADVERTISEMENT

Blagoja Georgievski, mai multe medalii cu fosta Iugoslavie

În 1971, Blagoja Georgievski  a fost membru al echipei iugoslave care a luat parte la Campionatul European din Germania de Vest și care a obținut o medalie de argint.

Totodată, acesta a făcut parte din echipa națională a Iugoslaviei la Olimpiada de vară din 1972, la Munchen și la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, unde Iugoslavia a câștigat un argint.

ADVERTISEMENT

Argintul său olimpic de la Montreal este considerat ca fiind cea mai mare realizare din toate timpurile pentru baschetul din Macedonia de Nord.

După independența Macedoniei de Nord, la începutul anilor 90, a lucrat ca antrenor și ca selecționer al echipei naționale de seniori.

ADVERTISEMENT