ADVERTISEMENT
News

Doliu în biserica greco-catolică din România. Episcopul Florentin Crihălmeanu a fost răpus de coronavirus

Autor: Bogdan Solomon | 12.01.2021 | 21:23
Doliu în biserica greco-catolică din România. Episcopul Florentin Crihălmeanu a fost răpus de coronavirus
Episcopul Florentin Crihălmeanu a fost răpus de coronavirus. Sursa foto: Colaj Fanatik

Biserica greco-catolică din România este, de astăzi, mult mai săracă. Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, s-a stins din viaţă marţi după-amiază, la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în urma unei crize acute cardio-respiratorii provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru credincioși, mai ales că starea de sănătate i se îmbunătățise pe măsură ce se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare și părea să învingă această boală.

Din păcate, echipajul medical ajuns la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul înaltului prelat în vârstă de 61 de ani.

Episcopul Florentin Crihălmeanu a fost răpus de coronavirus

Într-un comunicat transmis ulterior, Eparhia Cluj-Gherla, şi-a exprimat regretul pentru pierderea suferită, exprimându-și, totodată, speranța că toți cei care l-au cunoscut și au primit îndrumarea sa spirituală îşi vor găsi pacea prin această încercare dureroasă.

ADVERTISEMENT

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie.

A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

ADVERTISEMENT

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh.

Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!