News

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Preot de 82 de ani din Buzău, mort de coronavirus

05.10.2020 | 20:52
Doliu in Biserica Ortodoxa Romana Preot de 82 de ani din Buzau mort de coronavirus
Un preot din județul Buzău a murit de coronavirus. Foto: adevărul.ro
ADVERTISEMENT

Un nou deces și mai multe îmbolnăviri au fost raportate în weekend în Buzău.

Un preot în vârstă de 82 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a murit de coronavirus.

Acesta avea probleme respiratorii, scrie adevărul.ro.

Preotul suferea de mai multe probleme de sănătate, iar coronavirusul l-a răpus

Preotul Cristișor Manea este al 103-lea deces cauzat de noul coronavirus înregistrat în județul Buzău.

ADVERTISEMENT

Preotul a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 și a fost internat la Secția Boli Infecțioase, iar apoi la Secția ATI, unde a și decedat.

Potrivit DPS Buzău, acesta suferea de hipertrofie benignă de prostată și de neoplasm la colon, de care fusese și operat.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a postat pe site, duminică, un comunicat de presă prin care anunţă moartea părintelui Cristişor Manea, „cunoscut profesor şi director al Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul şi slujitor la Parohia Broşteni din municipiul Buzău”.

Slujba de prohodire a părintelui Manea Cristişor va avea loc marţi, 6 octombrie, ora 11:00, în condiţii speciale, în faţa bisericii noi a Parohiei Broşteni, cu hramul „Schimbarea la Faţă a Domnului”. Va fi înmormântat lângă vechea biserică parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în care a slujit timp de aproape patru decenii.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 12 cazuri noi de COVID-19, trei pacienți fiind diagnosticați într-un laborator privat de analize, iar un pacient, într-o unitate sanitară din alt județ.

Cei 12 pacienți au vârste cuprinse între 21 și 69 de ani, conform Direcției de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.874, 2.539 persoane fiind declarate vindecate şi externate.

De asemenea, 265 de persoane se află în carantină, iar 125 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese din cauza coronavirusului înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 103.

Amintim faptul că, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, din 26 februarie, data la care s-a declanșat epidemia, au fost confirmate în total 135.900 de cazuri de îmbolnăvire pe tot teritoriul țării.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 45 de decese.

„Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.” a declarat Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT