News

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Un suflet curat s-a mutat la Cer

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română, după moartea unui reprezentant al Parohiei Pecica. „Rămas bun, om bun și Consilier credincios.”
18.05.2024 | 23:03
Doliu in Biserica Ortodoxa Romana Un suflet curat sa mutat la Cer
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română, după trecerea în neființă a unui reprezentant al Parohiei Ortodoxe Pecica, din județul Arad. Consilierul lăcașului de cult, Ovidiu Orz, a murit la vârsta de 56 de ani.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română

Anunțul a fost făcut de reprezentanții parohiei. Dispariția fulgerătoare a lui Ovidiu Orz a lăsat un gol imens în sufletele tuturor. Pe lângă funcția de consilier pe care o ocupa, era un sprijin pentru întreaga comunitate de credincioși.

ADVERTISEMENT

Sluba de priveghi a început vineri, desfășurându-se și sâmbătă la capela din Cimitirul Ardeleni. Ovidiu Orz va fi înmormântat duminică, la ora 15:00. „Rămas bun, om bun și Consilier credincios al Bisericii noastre.

Cu durere vă aducem la cunoștință că fratele nostru Ovidiu Orz a plecat la cele veșnice. Vineri 17 Mai și sâmbătă 18 mai de la ora 20:00 va avea loc slujba de priveghi la capela din Cimitirul Ardeleni (Iril).

ADVERTISEMENT

Înmormântarea va avea loc Duminică, la ora 15:00. Dumnezeu să-l primească în împărăția Sa alături de toți Sfinții”, este postarea Parohiei Pecica de pe rețelele de socializare.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit Ovidiu Orz.
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit Ovidiu Orz. colaj Fanatik/ Foto Facebook/pixabay

Zeci de mesaje de condoleanțe au fost publicate de apropiații și de rudele acestuia. „Dumnezeu să-l odihnească în pace pe domnul Ovidiu a fost un om cu suflet mare”/ „Dumnezeu să-l așeze cu drepții Săi iar pe cei rămași să-i întărească”.

ADVERTISEMENT

Părintele Ioachim Enea a murit în luna aprilie

În luna aprilie, un alt deces a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Părintele Ioachim Enea, unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica, a murit la doar 49 de ani. El a fost intendent al Patriarhului Teoctist.

Originar din localitatea Cerchejeni, din județul Botoșani, a intrat în instituția bisericii la 14 ani, ca frate la Mănăstirea Cozancea. Peste șase ani a primit calitatea de monah, ca mai apoi, între 1996 și 1997 să facă armata.

ADVERTISEMENT

Ulterior, părintele Ioachim Enea a devenit jandarm la Patriarhie. Patriarhul Teoctist i-a oferit funcția de intendent, iar în anul 2007 a fost hirotonit ieromonah de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

 

ADVERTISEMENT