News

Doliu în Biserica Română. Unul dintre cei mai iubiți preoți din Satu Mare a murit de Covid-19

16.09.2020 | 09:19
Doliu in Biserica Romana Unul dintre cei mai iubiti preoti din Satu Mare a murit de Covid19
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română este din nou în doliu din cauza Covid-19, după ce o altă față bisericească a pierdut lupta cu acest virus.

Preotul Ioan Panusciac, în vârstă de 53 de ani, care slujea la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, a murit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost internat în primă fază la Spitalul Județean Satu Mare, cu pneumonie, iar în ultimele opt zile primea îngrijiri medicale la Spitalul Carei.

Unul dintre cei mai iubiți preoți din Satu Mare a murit din cauza Covid-19

Dispariția preotului Ioan Panusciac a reprezentat o durere imensă pentru credincioșii din parohia pe care o slujea în județul din nordul țării.

ADVERTISEMENT

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși, scrie presasm.ro.

Șocul pentru enoriași a fost cu atât mai mare cu cât aceștia nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) despre faptul că fusese confirmat pozitiv cu noul coronavirus. În plus, potrivit sursei citate, nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

Situația în zona parohiei preotului Panusciac este cu atât mai gravă cu cât majoritatea credincioșilor sunt persoane vârstnice, care intră în grupa de risc. Potrivit informațiilor presei locale, doar miercuri s-a făcut o acțiune de dezinfecție în lăcașul de cult.

ÎPS Pimen, cea mai importantă figură bisericească răpusă de Covid-19

De la startul pandemiei de Covid-19 în România, cea mai importantă față a Bisericii Ortodoxe din România care a murit din cauza noului coronavirus a fost ÎPS Pimen.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri (19 spre 20 mai), la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. Înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.

ADVERTISEMENT