Life

Doliu în Casa Regală. A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta

09.04.2021 | 14:10
Doliu in Casa Regala A murit Printul Philip sotul Reginei Elisabeta
ADVERTISEMENT

Este doliu în Casa Regală a Marii Britanii. A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta, informează presa internațională.

Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al Familiei Regale Britanice astăzi, 9 aprilie 2021.

Ducele de Edinburgh s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Acesta se afla în ultima vreme în Castelul Windsoe după ce fusese recent externat din spital.

ADVERTISEMENT

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta

Palatul Buckingham a anunțat cu mare regret trecerea în neființă a soțului Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip având serioase probleme de sănătate în ultima perioadă.

„„Cu o durere profundă, Majestatea Sa, Regina, anunță moartea iubitului ei soț. Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh a murit în această dimineață în Castelul Windsor”, este mesajul apărut pe pagina de Twitter a Familiei Regale.

ADVERTISEMENT

Prințul Philip ar fi împlinit în luna iunie a acestui an 100 de ani. Regina Elisabeta devine de astăzi văduvă după mai bine de 73 de ani de căsnicie alături de omul care i-a fost aproape la bine și la greu, cu care a crescut patru copii, și alături de care s-a bucurat de cei opt nepoți și 11 strănepoți care au venit pe lume de-a lungul anilor.

 

Problemele cu inima i-au fost fatale. Cine a fost ducele Philip

Pe 17 februarie, Prințul Philip a fost internat în Spitalul Edward VII, iar pe 1 martie a fost transportat la o altă unitate medicală, în urma căreia s-a descoperit că avea o infecție cardiacă de ceva timp, pe care nu a tratat-o.

ADVERTISEMENT

În anul 2011, Ducele de Edinburgh s-a confruntat cu probleme serioase tot la inimă, acesta având un blocaj la o arteră.

Soțul Reginei Elisabeta s-a născut pe 10 iunie 1921, în Mon Repos, Insulele Ionice din Grecia. Acesta a primit la naștere titulatura de Prinț al Greciei și al Danemarcei, dar a renunțat la acest titlu după ce s-a căsătorit și a preluat titulatura bunicilor materni, devenind astfel Locotenentul Philip Mountbatten.

ADVERTISEMENT

După căsătoria cu Regina Elisabeta, a devenit Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich, iar Regina l-a numit Prinț al Regatului Unit în anul 1957. În 2011, acesta a primit titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

S-ar putea să te intereseze și:

 

ADVERTISEMENT