News

Doliu în cinematografie. A murit actorul James Michael Tyler, faimos în serialul ”Friends”

James Michael Tyler, cunoscut ca ”Gunther” din  serialul Friends, a murit la vârsta de doar 59 de ani. Acesta a fost găsit la domiciliul său, duminică dimineața.
25.10.2021 | 07:56
Doliu in cinematografie A murit actorul James Michael Tyler faimos in serialul Friends
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea cinematografiei. Actorul american James Michael Tyler, care a jucat rolul personajului Gunther din popularul serialul ”Friends”, a murit la vârsta de 59 de ani.

Tyler se lupta cu cancerul, o boală cu care a fost diagnosticat în 2018. Recent, acesta spunea că maladia s-a răspândit la oase, ”fiind în stadiu terminal”.

ADVERTISEMENT

James Michael Tyler, cunoscut ca Gunther din  serialul Friends, a murit la 59 de ani. A fost găsit la domiciliul său

Tyler a încetat din viață duminică dimineață la casa lui din Los Angeles. Decesul a fost confirmat prietenul și managerul său, Toni Benson.

”Odată ce l-ai întâlnit, ți-ai făcut un prieten pe viață”, a scris Benson într-un omagiu postat în mediul online și citat de publicația Hollywood Reporter.

ADVERTISEMENT

În cunoscuta emisiune ”Today” de peste ocean, Tyler dezvăluia, în luna iunie a acestui an, că suferă de cancer de prostată în stadiul 4, care s-a extins la oase. Actorul dezvăluia că a fost diagnosticat pentru prima dată în septembrie 2018, în timpul unui examen de rutină.

”Scopul meu anul trecut a fost să împlinesc 59 de ani. Am făcut asta. În prezent, scopul meu acum, după ce am dezvăluit boala de care sufăr, este să salvez măcar o viață”, spunea actorul.

ADVERTISEMENT

Popularul actor și-a împărtășit povestea pentru a-i încuraja pe cei cu prostată să facă un prim test de sânge încă de la vârsta de 40 de ani.

James Michael Tyler, 150 de apariții în serialul ”Friends”

Tyler lucra ca barista la cafeneaua Bourgeois Pig de pe Franklin Avenue, lângă Hollywood, când i s-a cerut să stea în fundal și să lucreze la manetele espressorului Central Perk din serialul american. Timp de 10 ani, actorul decedat duminică a fost o prezență constantă în ”Friends”.

ADVERTISEMENT

Între 1994 și 2004, Tyler avea să apară în 150 din cele 236 de episoade ale serialului.

Aducându-i un omagiu lui Tyler, Jennifer Aniston a scris pe pagina ei de Instagram: ”Prietenii nu ar fi fost la fel fără tine. Îți mulțumim pentru zâmbetele pe care le-ai adus în spectacol și  în viețile noastre. Ne vei lipsi”.

Cel mai mic dintre cei cinci copii ai familie sale, Tyler s-a născut pe 28 mai 1962, în Winona, Mississippi. Tatăl său, un căpitan pensionar al Forțelor Aeriene, a murit pe când actorul avea vârsta de 10 ani, iar mama sa, casnică, a murit când acesta avea 11 ani.

ADVERTISEMENT