Sport

Doliu în echipa olimpică a Qatar-ului. Sprinterul Abdalelah Haroun a murit într-un accident de mașină

Echipa olimpică din Qatar a confirmat, sâmbătă, că sprinterul Abdalelah Haroun a murit la vârsta de 24 de ani.
26.06.2021 | 14:38
Doliu in echipa olimpica a Qatarului Sprinterul Abdalelah Haroun a murit intrun accident de masina
ADVERTISEMENT

Abdalelah Haroun, unul dintre atleții din echipa olimpică a Qatar-ului, a murit, sâmbătă, într-un accident rutier, au anunțat oficialii federației din emiratul arab.

În vârstă de 24 de ani, Haroun era unul dintre sportivii cotați cu șanse la medalie în întrecerile atletice de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Abdalelah Haroun, talent în formă pură

Atletul s-a născut în Sudan și era unul dintre cei mai valoroși alergători ai probei de 400 metri plat. Talentul și calitățile lui native au fost remarcate încă de la vârsta de 16 ani când a alergat prima lui cursă de 400m în 49 de secunde.

Sfătuit de antrenorul său, Haroun a acceptat să alerge pentru Qatar, iar în 2015, la vârsta de 18 ani, stabilea un nou record al Asiei, în cursele indoor, alergând proba lui preferată în 45,39 secunde.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale în sală, de la Portland, din Statele Unite ale Americii.

Au urmat două medalii de aur la Jocurile Asiatice din Jakarta, în 2018, în probele de 400 m plat și ștafeta de 4 X 400 m.

ADVERTISEMENT

Abdalelah Haroun se pregătea în această perioadă pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde era printre favoriții probei de un tur de stadion.

Când încep JO de la Tokyo și ce restricții impun organizatorii

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar evenimentul a fost amânat pentru acest an, din cauza pandemiei de coronavirus care a blocat întreg sportul mondial în 2020.

ADVERTISEMENT

JO vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august, dar se vor derula în condiții atipice, cu un număr restrâns de fani în arene.

Mai mult, organizatorii și Comitetul Internațional Olimpic discuta în continuare despre posibilitatea ca niciun spectator să nu asiste la evenimentele sportive, lucru fără precedent în istoria competiției.

Organizatorii au anunțat, de asemenea, că spectatorii vor fi nevoiți să poarte mască tot timpul și nu vor putea striga ori încuraja sportivii.

Competițiile se vor desfășura în 40 de locuri din Tokyo și împrejurimile capitalei Japoniei. Ceremonia de deschidere se va desfășura pe Stadionul Național cu o capacitate de 68.000 de locuri, însă și pe Stadionul Internațional din Yokohama (72.000 de locuri), alături de Tokyo Stadium de 48.000 de locuri.

ADVERTISEMENT