News

Doliu în familia lui Bill Gates. Tatăl acestuia a murit la vârsta de 94 de ani

16.09.2020 | 11:48
Doliu în familia lui Bill Gates. Tatăl acestuia a murit la vârsta de 94 de ani
Doliu în familia lui Bill Gates. Tatăl acestuia a murit la vârsta de 94 de ani. Sursa foto: roonby.com
ADVERTISEMENT

Doliu în familia lui Bill Gates. William Henry Gates al II-lea, tatăl co-fondatorului Microsoft, a murit la vârsta de 94 de ani, informează CNN.

Gates senior a fost un veteran al armatei americane în Al Doilea Război Mondial. De-a lungul vieții sale, a fost și co-fondatorul unei firme de avocatură din Seattle.

ADVERTISEMENT

Cauza decesului lui Henry Gates nu a fost făcută publică de către familie, dar s-a comunicat faptul că acesta avea o stare de sănătate tot mai rea în ultima perioadă.

Doliu pentru Bill Gates. Tatăl miliardarului a murit la vârsta de 94 de ani

Bill Gates a anunțat decesul tatălui său prin intermediul unui mesaj emoționant pe care l-a postat pe un site de socializare.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că Gates senior a jucat un rol important în dezvoltarea organizației caritabile pe care o conduce împreună cu soția lui, Melinda. ”Bill & Melinda Gates Foundation nu ar fi fost ce este astăzi fără tatăl meu”, a spus al doilea cel mai bogat om din lume.

În ultimi ani de viață, William Henry Gates a fost copreședinte al organizației, care a fost fondată în anul 2000.

”Moartea tatălui meu este o pierdere imensă pentru familia noastră și pentru mulți oameni ale căror vieți le-a influențat. Tata a trăit o viață lungă și extrem de proeminentă.

ADVERTISEMENT

Nu am încetat niciodată să învăț din înțelepciunea, bunătatea și smerenia lui. Eu și Melinda îi suntem veșnic îndatorați, deoarece angajamentul său de a servi comunitatea și lumea a ajutat să ne inspire propria evoluție.

După cum am spus de mai multe ori, tatăl meu a fost adevăratul Bill Gates. El a fost tot ceea ce mă străduiesc eu să fiu”, a scris Bill Gates pe Instagram.

Nu se cunoaște cauza decesului

Până la această oră, familia nu a anunțat cauza decesului, dar se știe că starea de sănătate a lui Gates senior se deteriorase în ultima vreme. Bătrânul suferea de Alzheimer.

ADVERTISEMENT

În afară de Bill (64 de ani), William Henry Gates a mai avut două fiice împreună cu prima soție, Mary Maxwell. Gates senior s-a recăsătorit după moartea acesteia, în 1994, cu Mimi Gardner.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri