Life

Doliu în folclorul românesc. Cântărețul Nicolae Sabău, ucis de Covid-19

30.12.2020 | 11:27
Doliu in folclorul romanesc Cantaretul Nicolae Sabau ucis de Covid19
Nicolae Sabău a murit de Covid-19 la vârsta de 91 de ani. Foto: TVR
ADVERTISEMENT

Este doliu în muzica folclorică din România! Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, lăsând în urmă multă durere în sufletul celor care l-au cunoscut sau l-au apreciat.

Artistul în vârstă de 91 de ani se afla într-o situație critică de când a fost infectat cu noul coronavirus, căci boala de care a murit este Covid-19.

ADVERTISEMENT

Folcloristul iubit de transilvăneni se afla în stare critică de câteva zile. A ajuns la spital chiar în Ajunul Crăciunului, unde a fost testat pentru coronavirus.

Nicolae Sabău a murit de Covid-19

Rezultatul testului efectuat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a ieșit pozitiv, iar pacientul a început să aibă simptome din ce în ce mai evidente și mai greu de suportat.

ADVERTISEMENT

A fost transferat ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie, căci plămânii erau deja destul de afectați de virus, însă nu s-a mai putut face mare lucru pentru îndrăgitul artist.

Nicolae Sabău a fost unul din cei mai iubiți artiști în special în zona Sătmarului și a Maramureșului, iar lumea l-a apreciat nu doar pentru muzica sa, ci pentru felul cald și blând în care se adresa oamenilor la concertele sale.

ADVERTISEMENT

Un artist legendar

A învățat să cânte de la mama lui, care iubirea muzica populară și fredona des cântecele când se ducea să muncească pământurile pentru a uita de necazuri.

Sabău și-a dedicat aproape toată viața muzicii, iar felul în care a pus suflet pentru această artă a fost descris cel mai bine de Regizorul Televiziunii Române, Ioan Filip:  „Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ”.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai cunoscute melodii ale folcloristului se numără „Cântec pentru tata”,Țara cântecelor mele”, „În Munții Tatra”, „La fântâna dorului” , „Eu n-am venit din altă parte” și „Fă-mi, mamă, cămeșă nouă”.

ADVERTISEMENT