Life

Doliu în folclorul românesc. S-a stins artista Steriana Frigioiu

O îndrăgită cântăreață de muzică folclorică din Galați s-a stins din viață săptămâna aceasta. Steriana Frigioiu este plânsă azi de mulți artiști.
10.09.2022 | 12:11
Doliu in folclorul romanesc Sa stins artista Steriana Frigioiu
Steriana Frigioiu a încetat din viață. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea folclorică este lovită de o veste tristă. O îndrăgită artistă din Galați s-a stins din viață, iar anunțul nefericitului eveniment a fost făcut de Centrul Cultural Dunărea de Jos.

A murit Steriana Frigioiu, interpretă de muzică folclorică

Este vorba despre interpreta de muzică tradițională Steriana Frigioiu, pe care acum gălățenii, și nu numai, o plâng.

ADVERTISEMENT

Steriana Frigioiu a făcut cinste regiunii din care a provenit și, pe lângă numeroasele spectacole pe care le-a susținut în județul Galați și pe teritoriul României, aceasta a fost și dascăl.

Steriana Frigioiu s-a născut în comuna Pechea și a știut dintodeauna că muzica populară îi va fi cea mai bună prietenă, având o carieră remarcabilă în acest domeniu artistic.

ADVERTISEMENT

Și-a compus singură cea mai mare parte din cântece, realizând un repertoriu autentic pentru zona Moldovei de Sud, reușind să promoveze astfel această regiune peste tot.

A înființat, de-a lungul carierei, grupul vocal Româncuța, în localitatea unde activa ca dascăl. Artiștii care au învățat meserie de la ea, care i-au trecut prin mâini aprind acum lumânări și spun o rugăciune în memoria celei care le-a fost mentor de la bun început.

ADVERTISEMENT

Mesajul prin care a fost anunțată moartea artistei

„Creator de școală, Steriana Frigioiu nu s-a rezumat doar la a promova prin vocea sa  folclorul muzical specific zonei, ci a înființat și a condus mai mulți ani, grupul vocal „Româncuța”, din localitatea unde activitatea de dascăl se împletea armonios cu cea de rapsod. Cu acest grup, căruia i-a transmis dragostea pentru tradiția autentică, a cucerit, de asemenea, numeroase premii la festivaluri de folclor.

Sunt mulți cei care au trecut prin mâna învățătoarei sau a rapsodului Steriana Frigioiu. Azi îi aduc un prinos de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut acest minunat om pentru ei.   

ADVERTISEMENT

Ne alăturăm și noi celor mulți care  deplâng trecerea în eternitate a unui profesionist desăvârșit, a unui colaborator valoros și reprezentativ pentru Galați și pentru zona Moldovei, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a postat Centrul Cultural Dunarea de Jos Galați”, se arată în mesajul transmis pe Facebook de Centrul Dunărea de Jos din Galați.

 

ADVERTISEMENT