ADVERTISEMENT
Sport

Doliu în fotbalul arădean. A murit înecat, la doar 19 ani: „Prea cu bun simț pentru sportul ăsta”

Fotbalul arădean, lovit de o nouă tragedie, chiar în weekendul în care s-a desfășurat prima ediție a Memorialului Ionuț Popa. Dănuț Radu a murit înecat, la doar 19 ani.
Autor: Bogdan Solomon | 21.06.2021 | 10:43
Doliu în fotbalul arădean. A murit înecat, la doar 19 ani: „Prea cu bun simț pentru sportul ăsta”
Dănuț Radu visa să devină unul dintre cei mai importanți fotbaliști arădeni, dar a plecat prea devreme. Sursa foto: Colaj Fanatik

Se pregătea să susțină examenul de bacalaureat și visa că într-o bună zi va deveni una dintre figurile marcante ale fotbalului arădean. Avea toate șansele să reușească, numai că un gest imprudent l-a obligat să-și continue cariera în Ceruri.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla vineri, 18 iunie, în clipa în care Dănuț Radu s-a aventurat, alături de câțiva prieteni, în largul lacului Ghioroc și nu a mai putut găsi drumul spre mal. În ciuda încercărilor repetate de a-i reda bătăile inimii, echipajele medicale ajunse la fața locului s-au văzut nevoite să constate decesul.

Vestea i-a lăsat fără cuvinte pe antrenorii care i-au ghidat primii pași în sportul rege. Nu era doar unul dintre cei mai talentați mijlocași dreapta ai noului val arădean, ci și un tânăr cu foarte mult bun simț. Poate chiar prea mult pentru lumea asta, în care trebuie „să dai din coate, să te ridici peste alții, să te afirmi”, cum remarca Leo Pința, tehnicianul sub comanda căruia și-a început junioratul.

ADVERTISEMENT

Tragedie în fotbalul românesc. Dănuț Radu a murit înecat, la doar 19 ani

În 2019, după o scurtă experiență în lotul celor de la CS Ineu, Dănuț Radu s-a intors acasă, la Viitorul Arad, însă o accidentare destul de gravă l-a împiedicat să-și continue ascensiunea. Se refăcuse între timp, aștepta examenul de bacalaureat și spera să lupte din nou pentru visul său, numai că soarta a avut alte planuri.

În urma sa rămân lacrimile de durere ale părinților, prietenilor, antrenorilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut. „Nu-mi vine să cred că astăzi vorbim despre Dănuț la trecut, era un băiat atât de bun și cuminte, jos pălăria. Am început să-l antrenez la 7 ani, calitățile sale s-au văzut de mic copil.

ADVERTISEMENT

Câteodată îmi părea, însă, că e prea cuminte, prea cu bun simț, pentru sportul ăsta unde trebuie să dai din coate, să te ridici peste alții, să te afirmi. Acum trei săptămâni, parcă, m-am întâlnit cu mama sa, mi-a spus că băiatul e bine, că și-a revenit complet după accidentarea la genunchi și se pregătește de BAC.

Nu a mai apucat săracul de el să pășească cu adevărat în viață. Dumnezeu să-l aibă în paza Lui și sincere condoleanțe familiei sale”, a declarat, vizibil afectat de cele întâmplate, Leontin Pița, primul antrenor din scurta carieră a regretatului fotbalist arădean.

ADVERTISEMENT

„A fost cel mai cuminte și de bun simț băiat pe care l-am antrenat vreodată. Nu cred că a greșit cu ceva, cuiva”

Vestea a căzut ca un trăsnet și pentru Flavius Moisă, omul care nu doar că l-a pregătit în mai multe rânduri, la Gloria Arad, CS Dorobanți, respectiv Frontiera Curtici, dar a și crezut în permanență că poate face performanță la cel mai înalt nivel.

Sunt la un turneu cu copiii de la Viitorul în Muntenegru, iar de aseară, de când mama sa m-a anunțat că Dănuț nu mai este, doar chipul său îmi vine în minte mereu. Poate a fost cel mai cuminte și de bun simț băiat pe care l-am antrenat vreodată.

ADVERTISEMENT

Nu cred că a greșit cu ceva, cuiva. Nu știu ce s-a putut întâmpla, cu siguranță este o mare pierdere în primul rând din punct de vedere uman, dar și fotbalistic.

Cariera lui ar fi putut merge în sus dacă nu ar fi avut acea accidentare gravă la genunchi și a trebuit să fie operat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei sale!”, a reacționat tehnicianul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1