ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Doliu în fotbalul românesc! A murit Ioan Danciu, fost arbitru și conducător de club

Autor: Patrice Podina | 07.05.2021 | 08:57
Doliu în fotbalul românesc! A murit Ioan Danciu, fost arbitru și conducător de club

Fostul arbitru FIFA Ioan Danciu a murit. În vârstă de 69 de ani, Danciu avea grave probleme cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Trista veste a fost anunțată de fiica fostului oficial: ”Azi noapte, la ora 01, a trecut la cele veșnice tatăl meu drag, fostul mare arbitru de fotbal Ioan Danciu, în vârstă de 69 de ani.

El a plecat dintr-o lume cu dor, într-o lume fără dor. Corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Ortodoxă din Petros -Baru Mare. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pentru că a fost un tată și un om minunat. Nu te vom uita niciodată!”, a scris fiul acestuia pe contul său de Facebook.

Cine a fost Ioan Danciu. A arbitrat 8 ani în Divizia A

Născut pe 5 ianuarie 1952, Ioan Danciu a activat ca arbitru la nivelul primei ligi din România între 1989 și 1997. Ulterior a fost cooptat în corpul observatorilor din cadrul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

După retragerea din arbitraj a fost oficial la cluburile Jiul Petroșani, FCM Bacău și FC Vaslui. Înainte să fie arbitru, Ioan Danciu a evoluat în ligile inferioare pentru diverse echipe din Valea Jiului.

Este cunoscut faptul că fostul arbitru avea grave probleme de sănătate. În urmă cu trei ani acesta a fost vreme de cinci zile în comă hipoglicemică, o manifestarea extremă a hipoglicemiei.

Va fi înmormântat în satul natal

În ultimii ani Ioan Danciu s-a retras în satul natal Petros, comuna Baru, din Țara Hațegului. Tot acolo va avea loc și slujba de înmormântare.

ADVERTISEMENT

Ioan Danciu era recunoscut pentru talentul lui nativ de povestitor și dragostea lui pentru lectură. Citatul lui preferat era: ”Toți vrem sa se schimbe alții, nici unul nu vrea sa se schimbe el însuși”.

Pe 5 mai, fiica lui Ioan Danciu a anunţat că fostul arbitru a fost internat de urgenţă la reanimare. “Mă doare sufletul când scriu aceste rânduri, dar din păcate tatăl meu, Ioan Danciu, este foarte bolnav, momentan se află la Reanimare. Să ne rugăm cu toţii pentru el!!”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!