ADVERTISEMENT
Sport

Doliu în handbalul românesc: a murit Bogdan Macovei, fostul selecționer al naționalei feminine

Autor: Traian Terzian | 12.01.2021 | 08:28
Doliu în handbalul românesc: a murit Bogdan Macovei, fostul selecționer al naționalei feminine
Fostul selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României, Bogdan Macovei, considerat unul dintre cei mai buni antrenori români, a murit la vârsta de 67 de ani. Sursă foto: frh.ro

Fostul selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României, Bogdan Macovei, considerat unul dintre cei mai buni antrenori români, a murit la vârsta de 67 de ani.

ADVERTISEMENT

El a condus naționala de fete în două mandate, 1990-1992 și 1999-2000, participând în calitate de selecționer la două ediții de Campionat Mondial și la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

Macovei a avut ca performanță de vârf un loc 4 la Mondialul din 1999, unde Carmen Amariei a devenit golgheter, iar ”tricolorele” au fost la un pas de marea finală.

A murit fostul selecționer al naționalei de handbal feminin, Bogdan Macovei

Din neferice, handbalul românesc a pierdut unul dintre cei mai valoroși oameni, fostul selecționer Bogdan Macovei murind luni, 11 ianuarie, la vârsta de 67 de ani.

ADVERTISEMENT

Cea care a anunțat decesul marelui antrenor a fost chiar soția sa, Sabina: ”Azi dimineaţă soţul meu mult iubit, Bogdan Macovei, a părăsit această lume pentru una mai bună şi mai blândă! Va trebui să învăţ să trăiesc fără prezenţa lui fizică! Dar el va rămâne mereu lângă mine! Drum bun în eternitate, iubirea mea!”

”Toată lumea îl cunoștea ca ‘Profu’, pentru că a călăuzit generații întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obținut performanța, împărtășind sfaturile sale cu sufletul deschis și sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federației Române de Handbal.

Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariția sa, pentru că am pierdut un mentor și un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu’!”, se arată pe site-ul oficial al FRH.

ADVERTISEMENT

”L-am venerat şi l-am iubit ca antrenor şi om. Sunt şocată, este un om care va fi pentru totdeauna în mintea şi sufletul meu. Nu am mai apucat să bem o cafea, aşa cum ne plănuisem, să mai stăm să depănăm amintiri sau să primesc sfaturi. Nu am ştiut niciodată că ar fi bolnav, el nu se plângea niciodată şi nu a spus că ar avea probleme grave”, a declarat fosta handbalistă Carmen Amariei pentru news.ro.

Bogdan Macoveni a mai antrenat naționala Macedoniei, iar la nivel de cluburi a pregătit formațiile Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu care a câștigat titlul în 1999 și 2000, Kometal Skopje, alături de care a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, și RK Pelister. După ce a renunțat la cariera de tehnician a ocupat un post în Federația Română de Handbal.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!