Life

Doliu în lumea artistică. Dirijorul Răzvan Metea a murit de COVID-19. Avea numai 43 de ani

22.04.2021 | 18:02
Doliu in lumea artistica Dirijorul Razvan Metea a murit de COVID19 Avea numai 43 de ani
ADVERTISEMENT

Lumea artistică este în doliu după ce dirijorul Răzvan Metea a pierdut lupta cu viața. Clujeanul a murit la vârsta de numai 43 de ani după ce ajunsese la spital, diagnosticat cu noul tip de coronavirus. 

Dirijorul orchestrei simfonice „Bigg Dimm a’Band” a ajuns la o unitate medicală în urmă cu câteva săptămâni când a început să prezinte primele simptome specifice virusului din China. Artistul a stat internat la Terapie Intensivă, în comă.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiridecluj.ro, doctorii au mai transmis că la un moment Răzvan Metea dădea semne de însănătoșire și chiar ieșise din comă. Din păcate au apărut complicații, care au dus la moartea neașteptată a dirijorului de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”

Doliu în lumea artistică. Dirijorul clujean Răzvan Metea a murit de Covid

Răzvan Metea și muzicienii din orchestra sa au fost o prezență constată în ultimii patru ani, în cadrul evenimentelor intitulate „Sunset Sea-mphony”, și desfășurate pe faleza din Constanța, arată o sursă locală.

ADVERTISEMENT

„De astăzi dragul nostru Răzvan Metea concertează cu îngerii… Îți mulțumim pentru concertele memorabile pline de emoție și energie, pentru orchestrațiile geniale, pentru repetițiile noastre unice.

Îți mulțumim pentru partidele de râs cu lacrimi, pentru muzica sufletului tău mare cu care ne-ai îmbrățișat pe toți atât de frumos!

ADVERTISEMENT

O să ne fie foarte dor, dar știm că de acolo, de sus, o să ne dirijezi în continuare și o să cânți cu noi mereu! Drum lin în lumină, te iubim!”, este unul dintre mesajele care anunță decesul dirijorului Răzvan Metea.

Sute de oameni care l-au cunoscut sau l-au apreciat au transmis familiei sincere condoleanțe. Dirijorul clujean urmează să fie condus pe ultimul drum în zilele următoare, fiind luate în calcul toate măsurile necesare pentru înmormântare.

ADVERTISEMENT

„Dumnezeu să-l odihnească în pace ! L-am admirat și apreciat la concertele de la Sibiu”, „Odihnă veșnică”, „Condoleanțe familiei” sau „Nu-mi vine să cred! Drum lin, Dumnezeu să-l aibă în pază”, sunt câteva dintre comentariile fanilor.

Răzvan Metea va fi înmormântat numai de familie și câteva persoane apropiate, fără ca numărul să depășească 20 de oameni.

ADVERTISEMENT