News

Doliu în lumea bisericească. A murit preotul Ionel Vrăjitoru, celebru pentru că avea harul de a prevesti viitorul

28.04.2021 | 19:12
Doliu in lumea bisericeasca A murit preotul Ionel Vrajitoru celebru pentru ca avea harul de a prevesti viitorul
Doliu în lumea bisericească. A murit preotul Ionel Vrăjitoru, celebru pentru că avea harul de a prevesti viitorul Sursa foto: ȘtiriSuceava.net
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea bisericească. A murit preotul Ionel Vrăjitoru, celebru pentru că avea harul de a prevesti viitorul.

Ionel Vrăjitorul era unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai bisericii din Suceava. În vârstă de 77 de ani, părintele s-a stins din viață în dimineața zilei de marți, 27 aprilie, în urma unui stop cardiorespirator.

ADVERTISEMENT

Născut la 1 aprilie 1944, preotul ieșise la pensie, dar mai slujea alături de fiul său, Claudiu Vrăjitoru, preot la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Liteni. Trecerea sa la cele sfinte a lăsat în urmă multe regrete.

Doliu în lumea bisericească. A murit preotul Ionel Vrăjitoru, celebru pentru că avea harul de a prevesti viitorul

Preotul Ionel Vrăjitoru a trecut la cele veșnice la 77 de ani. Primarul localității Liteni spune că moartea acestuia este o mare pierdere pentru comunitate: „a fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul”.

ADVERTISEMENT

„A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba. Este o pierdere foarte mare pentru noi,” a declarat Tomiță Onisii, potrivit Monitorulsv.ro.

„Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii,” a adăugat edilul.

ADVERTISEMENT

Și preotul Teodor Ciurariu de la Dorohoi a avut numai cuvinte frumoase despre părintele Ionel Vrăjitoru: „un fin psiholog! Un preot elegant și plăcut. Eu personal am amintiri plăcute despre el, am slujit deseori cu el.”

„M-a ajutat să pictez paraclisul din incinta Spitalului Municipal din Dorohoi. Mi-a promis că mă va ajuta și la construcția bisericii de aici. De acum o va face de sus, de acolo de unde este, mijlocind cu rugăciunile sale înaintea Tronului Preasfintei Treimi,” a declarat acesta, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

„Pe multă lume a ajutat să-și redobândească echilibrul, chiar dacă uneori a fost contestat de unii în Hristos Domnul! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe părintele Ionel. Transmitem sincere condoleanțe doamnei preotese, cât şi părintelui Claudiu – fiul său,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
Tags: