Life

Doliu în lumea cinematografică. Actrița Barbara Jefford a murit la 90 de ani

14.09.2020 | 19:14
Doliu in lumea cinematografica Actrita Barbara Jefford a murit la 90 de ani
ADVERTISEMENT

Mary Barbara Jefford, cunoscuta actriță de origine britanică, renumită pentru rolul din „The Saint” (1997), a încetat din viață. Vedeta de teatru și de film a murit la vârsta de 90 de ani, după ce ultimii 70 de ani i-a dedicat pasiunii sale, și anume scena.

Anunțul trecerii în neființă a celebrei actrițe a fost făcut pe una dintre rețelele de socializare. Mai exact, compania United Agents a transmis pe contul de Twitter că îndrăgita vedetă britanică a murit recent, fiind înconjurată de oamenii dragi.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul unei extraordinare cariere de 70 de ani, Barbara a onorat ecranul, în cadrul televiziunii și filmului, dar pe scenă se simțea cu adevărat acasă”, se arată în postarea făcută pe Twitter.

Doliu în lumea artistică. Barbara Jefford a decedat la 90 de ani

Premiată cu trofeul BAFTA pentru interpretarea din „Ulysses”, în anul 1986, actrița Barbara Jefford a jucat în numeroase producții de televiziune, piese de teatru, dar și filme.

ADVERTISEMENT

Vedeta a putut fi văzută pe micile ecrane în producții precum The Ninth Gate” (1999), regizat de Roman Polanski și „Philomena” (2013), în regia lui Stephen Frears, informează BBC.

Totodată, regretata artistă a fost extrem de apreciată pentru spectacolele de teatru pe care le-a susținut cu Royal Shakespeare Company, Old Vic și Teatrul Național.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita vedetă va rămâne mereu în inimile telespectatorilor datorită rolului pe care l-a jucat în „Porterhouse Blue”, un mini-serial britanic în care a interpretat-o de minune pe Mary Evans.

Barbara Jefford a fost descrisă în urmă cu ceva timp ca fiind „unul dintre cei mai mari actori shakespearieni”. Asemănarea a fost făcută de The Guardian în clipa când a fost văzută alături de Kenneth Branagh în Richard al III-lea în 2002. 

ADVERTISEMENT

A debutat pe micile ecrane în rolul unei tinere pe nume Isabella unde a jucat alături de John Gielgud, iar ulterior regretata actriță britanică s-a făcut remarcată datorită sutelor de apariții la radio și pe micile ecrane.

ADVERTISEMENT