Life

Doliu în lumea cinematografiei. A murit una dintre cele mai iubite actrițe. ”S-a stins, în această dimineață, la ea acasă”

S-a stins din viață o adevărată emblemă a cinematografiei. Rolurile pe care le-a primit de-a lungul vieții i-au adus numeroase distincții.
19.06.2024 | 11:16
Doliu in lumea cinematografiei A murit una dintre cele mai iubite actrite Sa stins in aceasta dimineata la ea acasa
Una dintre cele mai cunoscute actrițe din lume s-a stins din viață la 92 de ani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Lumea cinematografiei este în doliu. Una dintre cele mai iubite actrițe s-a stins din viață, lăsând în urma ei un gol imens. Vestea tristă a fost comunicată chiar de către familia ei.

Anouk Aimée, una dintre emblemele cinematografiei europene, a murit la 92 de ani

Anouk Aimée, una dintre cele mai iubite actrițe din lume, s-a stins din viață la 92 de ani. Anunțul a fost făcut de familia ei care a comunicat cu regret că Anouk Aimée a murit marți seară, în locuința proprie din Paris.

ADVERTISEMENT

Anouk Aimée a fost unul dintre cele mai sonore nume ale secolului XX din lumea cinematografiei. A jucat în producții magistrale, iar numele ei va fi mereu sinonim cu perfecțiunea și cu pasiunea pentru artă.

Vestea morții sale a picat ca un trăznet asupra familiei, dar și asupra fanilor care au urmărit-o cu drag în cinematografe. De acum încolo, de amintirea ei vor fi legate veșnic rolurile pe care le-a interpretat cu pasiune și cu drag.

ADVERTISEMENT

Cea care a anunțat că Anouk Aimée s-a stins din viață a fost chiar fiica ei, Manuela Papatakis. Aceasta a dat trista veste pe Instagram, iar cei care au citit mesajul au rămas înmărmuriți de durere.

”Alături de fiica mea, Galaad, şi de nepoata mea, Mila, vă anunţăm cu imensă tristeţe moartea mamei mele, Anouk Aimée. Am fost alături de ea când s-a stins, în această dimineață, la ea acasă, la Paris.”, a scris aceasta pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Anouk Aimée. Actrița a primit numeroase distincții pentru rolurile sale

Pe numele ei real Françoise Dreyfus, Anouk Aimée a fost una dintre marile actrițe ale cinematografiei din Europa. Aceasta a avut la activ decenii întregi pe care le-a dedicat pasiunii pentru actorie, care s-a materializat în zeci de roluri magistrale.

Anouk Aimée a debutat în anul 1940. Faima ei a venit odată cu rolul din filmul ”Un homme et une Femme”, în regia lui Claude Lelouch. Aceasta a intrat atât de bine în pielea personajului, încât a primit Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Același rol i-a adus și o nominalizare la Oscar.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că era faimoasă, Anouk Aimée și-a ținut mereu viața privată departe de ochii curioșilor. Actrița a fost căsătorită de mai multe ori, iar printre partenerii ei de viață s-au numărat regizorul Nikos Papatakis și actorul Albert Finney.

Deși s-a stins din viață, fanii își vor aminti mereu cu drag de ea. Rolurile sale rămân referință pentru iubitorii de filme, dar și pentru cei care aspiră la o viață în lumea cinematografică.

ADVERTISEMENT