Life

Doliu în lumea culturală din România. Din păcate, a murit la doar 36 de ani

Este doliu în lumea culturală din România. S-a stins din viață una din cele mai importante legături dintre România și Franța, directoarea unui institut important din Cluj Napoca.
31.07.2022 | 10:12
Doliu in lumea culturala din Romania Din pacate a murit la doar 36 de ani
Ioana Costaș a fost directoarea Institutului Francez din Cluj Napoca. Foto: cluj24.ro
ADVERTISEMENT

S-a stins din viață Ioana Costaș, directoarea Institutului Francez din Cluj Napoca, la doar 36 de ani. Familia femeii a scris un mesaj trist despre dispariția fulgerătoare a acesteia, în mediul online.

Ioana Costaș s-a stins din viață la 36 de ani

Costaș suferea de o boală nemiloasă și, din nefericire, nu a mai putut lupta cu ea pentru a se salva. Înmormântarea va avea loc în comuna Bedeciu, la 30 de kilometri distanță de municipiul Cluj Napoca, iar priveghiul, la care sunt așteptați toți cei care au iubit-o, se va ține luni, 1 august.

ADVERTISEMENT

„A fost odată ca niciodată, o prea frumoasă fată. O prea frumoasă soție și mamă.

Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celei ce a fost Olivia Ioana Costaș (născută Bota), la vârsta de doar 36 de ani.

Cuvintele sunt de prisos acum, pentru a descrie ceea ce a însemnat ea pentru toți cei care au cunoscut-o, dar cu siguranță v-a marcat într-un sens pozitiv. Slujba de priveghere va avea loc luni, 1 august, ora 19.00, la casa părintească din localitatea Bedeciu (str. Principală, nr.143, comuna Mănăstireni, jud. Cluj).

ADVERTISEMENT

Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, începând cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu. Familia veșnic îndoliată”, este mesajul transmis de familia Ioanei, potrivit cluj24.ro.

Extrem de apreciată și de Ambasada Franței

Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutul Francez în anul 2013, aducând îmbunătățiri acestui centru cultural. Cu un doctorat în literatura franceză obținut la Sorbona, Ioana s-a implicat în cooperarea universitară, iar în anul 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din Cluj.

ADVERTISEMENT

Ca director al acestui institut, Ioana a organizat o serie de evenimente culturale precum „Apropiați spargem zidurile” sau ateliere dedicate artiștilor români și francezi.

A fost apreciată nu doar de studenții artiști, ci și de Ambasada Franței, cu care a fost într-o strânsă legătură în special în organizarea activităților prin care se promovau noile tendințe culturale.

ADVERTISEMENT

Moartea acestei a fost marcată și de institutul la care lucra. Reprezentanții acestuia au scris un text în limba franceză în onoarea ei.

ADVERTISEMENT