Life

Doliu în lumea Disney. Pat Carroll, actrița care a dublat vocea Ursulei din Mica Sirenă, a murit

A murit Pat Carroll, actrița care a dublat vocea Ursulei din animația Mica Sirenă. În anul 1957, ea a câștigat un premiu Emmy pentru serialul de comedie Caesar's Hour.
01.08.2022 | 20:26
Doliu in lumea Disney Pat Carroll actrita care a dublat vocea Ursulei din Mica Sirena a murit
A murit Pat Carroll. Actrița a dublat vocea Ursulei din Mica Sirenă. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Pat Carroll, în vârstă de 95 de ani a încetat din viață, sâmbătă, 30 iulie 2022. Actrița care a dublat vocea personajului Ursula din animația Mica Sirenă suferea de pneumonie. În anul 1957, aceasta a primit un premiu Emmy pentru serialul de comedie Caesar’s Hour.

A murit actrița care i-a dublat vocea Ursulei din Mica Sirenă. Pat Carroll avea 95 de ani

Pat Carroll, actrița care a adus-o la viață pe vrăjitoarea mărilor, Ursula, în filmul de animație Mica Sirenă, produs de Disney, s-a stins din viață sâmbătă, 30 iulie 2022, la vârsta de 95 de ani.

ADVERTISEMENT

Aceasta suferea de pneumonie, iar ultima suflare și-a dat-o în casa sa din Massachusetts, după cum a declarat fiica ei, Tara Karsian, pentru The Hollywood Reporter, scrie BBC.

De asemenea, cealaltă fiică a sa, Kerry Karsian, printr-o postare pe o rețea socială, a mărturisit că își dorește ca în fiecare zi de acum încolo, oamenii să o onoreze pe mama sa „râzând zgomotos de absolut orice”.

ADVERTISEMENT

Pat Carroll a câștigat un premiu Emmy în anul 1957

Născută în anul 1927, în Shreveport, Louisiana, Pat Carroll s-a făcut remarcată prin talentul său și a ajuns să lucreze cu vedete precum Mickey Rooney și Mary Tyler Moore, prima parte a carierei sale în televiziune fiind majoritar dedicată spectacolelor de comedie.

Primul rol obținut de Pat Carroll a fost în 1948, în producția Hometown Girl. Totodată, actrița a mai apărut și în  Make Room for Daddy.

ADVERTISEMENT

În Cenușăreasa a lui Rodgers și Hammerstein, Pat Carroll a interpretat una din surorile vitrege, iar în 1957 a câștigat premiul Emmy pentru serialul de comedie Caesar’s Hour.

De asemenea, în 1980, actrița a fost premiată cu un Grammy pentru înregistrarea show-ului său, numit Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein.

ADVERTISEMENT

Pat Carroll s-a căsătorit în anul 1955 cu Lee Karsian. Căsnicia lor a durat până în 1976 și au împreună trei copii, un băiat și două fete.

 

ADVERTISEMENT