Life

Doliu în lumea filmului. A murit actorul Remus Mărgineanu

Doliu în lumea filmului românesc. A murit cunoscutul actor Remus Mărgineanu. Avea 84 de ani și de-a lungul timpului a jucat în mai multe filme importante
17.04.2022 | 21:59
Doliu in lumea filmului A murit actorul Remus Margineanu
Doliu în lumea filmului după moartea lui Remus Mărgineanu. Sursa foto - cinemagia.ro/aarc.ro
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea filmului românesc după ce s-a stins din viață Remus Mărgineanu. Vorbim despre unul dintre cei mai în vârstă şi influenţi actori din România.

Doliu în cinematografia românească

Actor celebru, cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa în lumea teatrului, dar şi pentru aparițiile în peste 30 de filme, Remur Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani.

ADVERTISEMENT

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional din Craiova. Reprezentanții instituției au transmis vestea tristă.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărgineanu, societar de onoare al Naționalului craiovean.

ADVERTISEMENT

Domnului Mărgineanu îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris reprezentanții teatrului.

Remus Mărgineanu s-a născut pe 22 martie 1938 la Cugir, județul Alba. O altă postare a anunţat moartea actorului. De remarcat că acesta împlinise 84 de ani în urmă cu mai puţin de o lună.

“Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook – Clv Film.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că pe lângă nenumăratele piese de teatru în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Craiova, Remus Mărgineanu a jucat și în Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992), potrivit Cinemagia.

Dacă ne raportăm la ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu atunci acesta este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

ADVERTISEMENT