News

Doliu în lumea filmului. A murit actrița Helen McCrory, cunoscută pentru rolurile din Harry Potter și Peaky Blinders

16.04.2021 | 22:29
Doliu in lumea filmului A murit actrita Helen McCrory cunoscuta pentru rolurile din Harry Potter si Peaky Blinders
ADVERTISEMENT

Lumea filmului de la Hollywood este, de astăzi, mult mai săracă. Helen McCrory, actriță cunoscută în special pentru rolurile din Peaky Blinders, seria Harry Potter și Skyfall (n.r. din franciza James Bond), a trecut, mult prea devreme, la cele veșnice, răpusă de o boală nemiloasă.

Anunțul a fost făcut de soțul său, Damian Lewis, printr-un mesaj emoționant publicat în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, pe rețelele de socializare. „A murit așa cum a trăit. Fără teamă”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT

Cei doi s-au căsătorit în 2007 şi au împreună atât o fiică, Manon, născută în 2006, cât şi un fiu, Gulliver, născut în 2007. Cu toții sunt devastați de această veste cumplită.

 Ne-a părăsit actrița Helen McCrory

Cu inima frântă anunţ că, după ce a luptat eroic cu cancerul, frumoasa şi minunata femeie care este Helen McCrory a murit, liniştită, acasă, înconjurată de un val de iubire din partea familiei şi prietenilor.

ADVERTISEMENT

„A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre.

Se aprindea atât de puternic. Du-te acum, micuţo, în aer. Îţi mulţumim pentru tot și ne vei lipsi enorm”, este mesajul transmis cu puțin timp în urmă de Damian Lewis.

ADVERTISEMENT

A devenit celebră datorită rolurilor din Harry Potter, Peaky Blinders și Skyfall

Născută la Londra, pe 17 august 1968, dintr-o mamă galeză şi un tată scoţian, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului, Helen McCrory a studiat la Hertfordshire, după care a petrecut un an în Italia, înainte de a se întoarce la Londra să studieze actoria la Centrul de arte dramatice.

Debutul în cinematografie a venit la câțiva ani după ce începuse să-și construiască o carieră în televiziune, cu un secundar în filmul Interviu cu un vampir. Narcissa Malfoy, fiica lui Draco din ultimele trei filme ale seriei Harry Potter, a fost, însă, personajul care i-a adus celebritatea.

ADVERTISEMENT

A urmat un rol în Skyfall (2012), un film din franciza James Bond, după care s-a evidenţiat în televiziune, întruchipând-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby din serialul de mare succes Peaky Blinders.

ADVERTISEMENT