Life

Doliu în lumea filmului. Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv”, a murit infectat cu Covid-19

Doliu în lumea filmului. Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv”, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19.
08.10.2021 | 22:53
Doliu in lumea filmului Ionut Stoica actor in filmul Politist adjectiv a murit infectat cu Covid19
Doliu în lumea filmului. Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv”, a murit infectat cu Covid-19. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea filmului. Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv” a murit după ce a fost infectat cu Covid-19.

Artistul avea 66 de ani și era internat la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde a ajuns în stare gravă. Din păcate, starea sa nu s-a îmbunătățit, mai ales că suferea și de alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Doliu în lumea filmului. Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv”, a murit la 66 de ani

Ionuț Stoica, actor în filmul „Polițist, adjectiv”, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. Artistul era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Cei care au făcut tragicul anunț au fost colegii săi de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Membrii familiei lui Ionuț Stoica nu au făcut declarații despre decesul actorului.

ADVERTISEMENT

Încă nu au apărut informații legate de înmormântare, însă apropiații vor reveni cu detalii pentru ca cei care l-au iubit să-i aducă un ultim omagiu.

„Cu profund regret anunţăm trecerea în nefiinţă a colegului nostru, actorul Ionuţ Stoica. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!”, au anunțat reprezentanții Teatrului „Elvira Godeanu, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Actorul a suferit, în urmă cu câțiva ani, o dramă cumplită. Fiul său a murit în 2018, la vârsta de 39 de ani, moment care l-a marcat pe Ionuț Stoica pentru totdeauna.

Bărbatul a decedat într-un spital din Londra din cauza unui accident vascular cerebral, chiar în Ajunul Crăciunului. După trei zile petrecute în comă, medicii au declarat decesul.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stoica, rol important în filmul „Polițist, adjectiv”

Ionuț Stoica a avut unul dintre rolurile principale din filmul „Polițist, adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu.

Filmul dramatic polițist are în centru povestea lui Cristi, interpretat de Dragoș Bucur, un polițist dintr-un oraș de provincie. Acesta investighează cazul unui elev de liceu, urmărit pentru trafic de droguri.

Pe parcursul investigației, polițistul realizează că nu mai crede în meseria lui și nu mai vrea să rezolve cazul, crezând că legea se va schimba.

Producția a primit premiul de cel mai bun film de lung metraj la Galele Gopo în 2020. De asemenea, a fost distins, în 2009,  la Festivalul de la Cannes cu Premiul FIPRESCI şi cu Premiul Juriului, pentru secţiunea „Un Certain Regard”.

În același an, filmul a câștigat  Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT