Life
notix pixel id

Doliu în lumea filmului. James Redford a murit la doar 58 de ani. Fiul lui Robert Redford era realizator de documentare

20.10.2020 | 10:29
Doliu în lumea filmului. James Redford a murit la doar 58 de ani. Fiul lui Robert Redford era realizator de documentare
Doliu în lumea filmului. James Redford a murit la doar 58 de ani. Fiul lui Robert Redford era realizator de documentareSursa foto: Variety.com
ADVERTISEMENT

James Redford s-a stins din viață în data de 16 octombrie, în urma unei lungi suferințe cauzată de un cancer la ficat. Realizatorul de documentare, fiu al celebrului actor Robert Redfort, avea doar 58 de ani.

Trecerea în neființă a fost anunțată pe Twitter de cea care i-a fost soție timp de 32 de ani, Kyle Redford. Femeia a confirmat, într-un interviu, că soțul ei a luptat împotriva colangitei sclerozante primare aproximativ 30 de ani, scrie variety.com.

El a suferit două transplanturi de ficat în 1993 și, de atunci, a devenit un aprig susținător al transplanturilor de organe. James a lansat „Institutul James Redford” pentru Transplant Awareness și a produs „The Kindness of Strangers”, un documentar care vorbește despre influențele pe care donatorii de organe le pot avea asupra vieții celor care primesc respectivele organe și a familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

James Redfort s-a stins din viață la doar 58 de ani. Cancerul la ficat l-a învins pe celebrul documentarist

„Jamie a murit astăzi. Suntem cu sufletul sfâșiat. A trăit o viață frumoasă, de impact și a fost iubit de mulți. Lipsa i se va simți profund.

În calitate de soție a sa de 32 de ani, sunt foarte recunoscătoare pentru cei doi copii spectaculoși pe care i-am crescut împreună. Nu știu ce am fi făcut fără ei în ultimii 2 ani”, este mesajul sfâșietor distribuit de partenera de viață a activistului.

ADVERTISEMENT

James Redford a produs și regizat documentare care vorbesc despre o gamă largă de probleme importante, inclusiv educația și mediul. „The Big Picture: Rethinking Dyslexia” a avut drept inspiație dificultățile întâmpinate de fiul său, Dylan, în școală, iar „Happening: A Clean Energy Revolution” din 2017 a vorbit despre avantajele energiei curate.

În momentul de față, documentaristul lucra la producția “The Amy Tan Documentary.” Mai mult decât documentare, Redford a regizat „Spin” în Showtime în 2003, cu Stanley Tucci și Dana Delaney, și a scris scenariul pentru „Cowboy Up” din 2001, care îi avea în rolurile principale pe Kiefer Sutherland and Daryl Hannah.

ADVERTISEMENT

Robert și James Redford au fondat împreună, în 2005, „The Redford Center”, organizație non-profit care produce filme și oferă ajutor financiar producătorilor de filme despre mediu.

James Redford este condus pe ultimul drum de soția sa, Kyle Redford, cei doi copii ai lor, Dylan și Lena Redford, surorile sale, Amy Redford și Shauna Redford Schlosser, și părinții săi, Robert Redford și Lola Van Wagenen.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri