Life

Doliu în lumea jurnalismului. A murit o cunoscută prezentatoare de la TVR Cluj

Doliu în lumea jurnalismului românesc. O cunoscută prezentatoare de la TVR Cluj a încetat din viață în această dimineață.
24.05.2023 | 19:22
Doliu in lumea jurnalismului A murit o cunoscuta prezentatoare de la TVR Cluj
Doliu în lumea jurnalismului. O cunoscută prezentatoare s-a stins din viață. Foto: Silvia Pintea / Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea jurnalismului. A murit o cunoscută prezentatoare TV de la TVR Cluj. Este vorba despre Silvia Pintea.

Doliu în lumea jurnalismului. O cunoscută prezentatoare s-a stins din viață

Silvia Pintea a fost prima crainică a TVR Cluj după Revoluția din anul 1989. Silvia Pintea era jurnalistă și realizatoare de emisiune TV și a avut o contribuție imensă la postul local de televiziune al TVR.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a început cariera ca reporter în momentul în care România era zdruncinată de revoluție, în 1989. Prietenii jurnalistei au scris mesaje emoționante pe rețelele de socializare.

Inclusiv TVR Cluj a scris un mesaj de condoleanțe după trecerea în neființă a acesteia. Despre cauza morții nu s-a vorbit în niciunul dintre aceste mesaje.

ADVERTISEMENT

“A încetat din viață Silvia Pintea, jurnalistă și binecunoscută realizatoare de emisiuni de televiziune. Numele ei este strâns legat de Studioul Regional TVR Cluj și de Radio Cluj.

A fost unul dintre reporterii care s-au aflat pe teren în zilele Revoluției și a participat la deschiderea TVR Cluj în acele momente tulburi”, a notat TVR Cluj pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Silvia Pintea, o cunoscută prezentatoare de la TVR Cluj
Silvia Pintea, o cunoscută prezentatoare de la TVR Cluj. Foto Facebook

Au curs mesajele de condoleanțe emoționante după moartea prezentatoarei

Prietenii au numit-o pe Silvia Pintea, cunoscuta prezentatoare de la TVR Cluj, drept o forță care a biruit întotdeauna. Aceasta a fost redactor șef la TVR Cluj și a realizat multe documentare istorice pentru televiziune. Aceasta era doctoră în filozofie, științe și jurnalism.

„O forță care a biruit întotdeauna a rămas și va rămâne în inimile noastre, a tuturor celor care a cunoscut-o ca om, ca prieten, ca om de știință.

ADVERTISEMENT

Prietena noastră, dr. Silvia Pintea, Ph.D., (doctor în filosofie, științe, istorie-jurnalism), fost redactor șef la Televiziunea Română, Cluj, realizatoare a multor documentare istorice pentru televiziune, a trecut azi 23 mai, 2023 , orele 7 AM, la cele veșnice învingătoare! Dar mult prea devreme”, a notat Adrian Toader-Williams, prietenul vedetei.

ADVERTISEMENT
Tags: