Life

Doliu în lumea literară din România. Poeta Carmen Veronica Steiciuc a murit. Directoarea teatrului Matei Vișniec avea Covid-19

Lumea literară din România este în doliu, după ce poeta din Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a încetat din viață.
01.11.2021 | 19:53
Doliu in lumea literara din Romania Poeta Carmen Veronica Steiciuc a murit Directoarea teatrului Matei Visniec avea Covid19
ADVERTISEMENT

Directoarea Teatrului Matei Vișniec din Suceava s-a infectat cu noul tip de coronavirus în urmă cu mai bine de o săptămână când a ajuns într-o unitate medicală pentru tratament.

Starea de sănătate a artistei s-a agravat de la o zi la alta, Carmen Veronica Steiciuc neavând vaccinul împotriva Covid-19. Ea avea mai multe probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lucrurile nu au mai putut fi ținute sub control, cadrele medicale fiind nevoite să declare decesul în cursul zilei de luni, 1 noiembrie 2021.

Poeta Carmen Veronica Steiciuc a murit. Directoarea Teatrului Matei Vișniec era infectată cu Covid

Carmen Veronica Steiciuc a suferit mai multe complicații după ce a aflat diagosticul. Virusul din China a dus la un stop cardio-respirator, iar în weekend a fost intubată.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, decesul a survenit la vârsta de 53 de ani, pe un pat al Secţiei de Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Suceava.

Primele informații arată că, regretata poetă suferea de aproximativ 6 ani de o serie de alergii și avea un regim alimentar sărac.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regretata directoare a teatrului din Suceava evita să ia orice fel de medicamente, de aici și reticența de a se vaccina împotriva noului tip de coronavirus.

Carmen Veronica Steiciuc, plânsă de prieteni și apropiați

Carmen Veronica Steiciuc este plânsă de prieteni și apropiați. Aceștia au transmis mesaje de condoleanțe familiei cunoscutei poete din Suceava, despre care vorbesc foarte frumos.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, Carmen s-a stins din viață, astăzi, la numai o săptămînă după ce a împlinit vîrsta de 53 de ani. Carmen, pe numele ei întreg Carmen Veronica Steiciuc, cea care a fost managerul Teatrului din Suceava încă de la înființarea acestuia în urmă cu 6 ani.

 Acum, la despărțire, o să scriu cîteva rînduri despre Carmen, și nu despre managerul teatrului sucevean. Carmen a fost o fire sensibilă care a scris poezii cu mult succes, care și-a adorat părinții, care și-a iubit fratele și care era îndrăgostită de frumos.

Veșnic îndrăgostită. Carmen a fost o fire ambițioasă, care a absolvit nu mai puțin de trei facultăți și care urma acum un doctorat în teatrolgie.

Carmen a avut principii solide și o fire încăpățînată. Uneori prea încăpățînată. Carmen a fost, cu bune și cu prea puține rele, un prieten din categoria celor care-ți sînt alături mai ales la greu.

Carmen a fost. A fost pentru prea puțin timp. Dumnezeu să aibă de grijă de tine, Carmen! Și condoleanțe familiei”, a scris jurnalistul Sorin Avram pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost poeta Carmen Veronica Steiciuc. Era membră a Uniunii Scriitorilor

Născută pe 25 octombrie 1968, Carmen Veronica Steiciuc a lăsat în urma sa foarte multe albume de poezie. Era membră a Uniunii Scriitorilor, de-a lungul anilor lansând pe piață numeroase volume.

Printre acestea se numără: „Culoarea neprevăzută a orei”(1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite”(2004) sau „Cu o pereche de aripi noi” (2005).

De asemenea, regreteta Carmen Veronica Steiciuc a obţinut și premii, unul dintre acestea fiind Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, precum și Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991.

ADVERTISEMENT
Tags: