News

Doliu în lumea medicală. A murit Dan Gogălniceanu, fost medic chirurg la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași

11.04.2020 | 11:07
Doliu in lumea medicala A murit Dan Gogalniceanu fost medic chirurg la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi
Fostul medic chirurg de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, Dan Gogălniceanu, a murit la vârsta de 84 de ani. Sursă foto: TVR Iași
ADVERTISEMENT

Fostul medic chirurg de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, Dan Gogălniceanu, a murit la vârsta de 84 de ani.

A murit Dan Gogălniceanu, fost medic chirurg la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași

Moartea fostului medic chirurg Dan Gogălniceanu, şef timp de mai mulți ani de zile al Clinicii Buco-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, a luat prin surprindere lumea medicală.

ADVERTISEMENT

Conform bzi.ro, profesor doctor Dan Gogălniceanu a executat operații de o complexitate deosebită prin care a salvat mii de vieţi de-a lungul carierei.

Reputatul doctor a fost ani de zile şi profesor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Prin mâna lui au trecut generaţii de studenţi, actuali medici.

ADVERTISEMENT

Gogălniceanu și-a încceput cariera la spitalul din Comănești

Dan Gogălniceanu a absolvit Școala Tehnică Sanitară din Botoșani în 1954, iar până în 1960 și-a desfășurat activitatea la Spitalul din Comănești, județul Bacău, înainte de a ajunge la Iași.

În aceste zile, România duce o luptă crâncenă împotriva noului tip de coronavirus, la fel ca întrega lume. În țara noastră s-au înregistrat 5.467 de cazuri de infectări, iar numărul morților a ajuns la 282.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a publicat pe una dintre paginile sale de socializare o analiză statistică care arată că țara noastră se află pe primul loc în ceea ce privește numărul persoanelor decedate din cauza noului tip de coronavirus, în Balcani.

Medicul Mihnea Hurmuzache spune că sunt peste 100 de paturi goale la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și îl atacă pe managerul Carmen Dorobăț că refuză să primească pacienți din cele mai afectate zone ale Moldovei.

ADVERTISEMENT

Județul Iași a impus obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile închise. Secretarul de stat Raed Arafat încearcă să obișnuiască românii cu purtarea măștilor, fiind posibil ca acest lucru să fie obligatoriu în România în săptămânile următoare.

ADVERTISEMENT