News

Doliu în lumea medicală din România. A murit Andrea Filip, ”un medic desăvârșit și foarte bine pregătit”

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Ruşdea" Baia Mare a anunțat miercuri că medicul primar Andrea Filip a murit.
26.10.2022 | 15:50
Doliu in lumea medicala din Romania A murit Andrea Filip un medic desavarsit si foarte bine pregatit
Andrea Filip a fost foarte apreciată atât de colegi, cât și de pacienți. Foto: facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina de Facebook, foștii colegi au dezvăluit că decesul medicului primar Andrea Filip a fost provocat de o boală nemiloasă. Totodată, au fost evocate câteva aspecte despre personalitatea ei.

Andreea Filip lasă un gol imens în urma ei

Astfel, cei care nu au cunoscut-o pe Andrea Filip au aflat că ea a fost una dintre figurile principale ale Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Cu peste 20 de ani de carieră în această unitate medicală, activitatea ei a fost apreciată de majoritatea colegilor și pacienților. De altfel, în comentariile care au însoțit postarea, mulți dintre aceștia i-au mulțumit pentru că le-a salvat viața.

A fost un medic desăvârșit, cu exemplară etică profesională, foarte bine pregătit, apreciat atât de numărul mare de pacienți tratați cu dăruire, cât și de colegi.

ADVERTISEMENT

În calitate de medic-șef secție și director medical, a fost implicată, devotată și eficientă, fără să precupețească niciun efort pentru dezvoltarea și bunul mers al secției și al spitalului.

Cum era personalitatea ei

A fost o mare iubitoare de frumos și muzică, iar zâmbetul ei ne-a făcut pe toți să fim mai buni sau mai veseli”, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare.

ADVERTISEMENT

În același anunț s-a mai dezvăluit că Adreea Filip a fost o mamă foarte atentă cu educația fiicelor ei și că a luptat până în ultima clipă cu boala grea care a răpus-o. Colegii au transmis familiei greu încercate că ea va rămâne mereu în gândurile și inimile lor.

Totodată, foștii colegi au completat că își vor aminti de ea cu mult respect și apreciere, mai ales că a fost un medic și un om exemplar. Spitalul de boli pulmonare din Baia Mare a fost construit la 26 aprilie 1965.

ADVERTISEMENT

După Revoluție, în anul 1991, unitatea medicală a funcționat sub denumirea de spital T.B.C. Aici au fost înființate secții de Ftiziologie adulți, Pneumologie, Ftiziopediatrie, Chirurgie, Policlinică, Ambulator, Supuratii și Oncologie.

ADVERTISEMENT
Tags: