News

Doliu în lumea medicală din România. Un mare medic ATI s-a stins: ”A activat până în ultima clipă a vieții”

Lumea medicală din România este în doliu. Un mare medic care a activat până în ultima clipă a vieții sale în cadrul unității de terapie intensivă (ATI) a murit la 62 de ani.
03.08.2022 | 14:32
Doliu in lumea medicala din Romania Un mare medic ATI sa stins A activat pana in ultima clipa a vietii
Doliu în lumea medicală. A murit medicul ATI Dorin Mureșan. Sursa foto (ilustrativ): hepta,ro
ADVERTISEMENT

Medicul Dorin Mureșan, o figură cunoscută și extrem de apreciată în breasla sa, s-a stins la mijlocul acestei săptămâni. Avea doar 62 de ani.

Doliu în lumea medicală. A murit medicul ATI Dorin Mureșan: ”A activat până în ultima clipă a vieții”

Anunțul decesului medicului a fost făcut de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, miercuri, 3 august.

ADVERTISEMENT

Dorin Mureșan a fost medicul coordonator al Unității de Primiri Urgențe (UPU) Cluj timp de 10 ani, anunță sursa citată.

Regretatul doctor avea dublă specializare: medicină generală și ATI. A fost atât medic de urgență, cât și de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Conform spitalului unde acesta și-a întreprins activitatea, dr. Dorin Mureșan a lucrat până în ultima clipă a vieții în unitatea de terapie intensivă din cadrul Clinicii Medicale 2.

În timpul vieții sale a fost implicat în mai multe stagii de pregătire și schimburi de experiență la spitale din afara țării noastre.

ADVERTISEMENT

Iată mesajul transmis de unitatea medicală în care medicul și-a exercitat cu mult profesionalism meseria.

”Odată cu trecerea în neființă a medicului Dorin Titus Mureșan, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a pierdut un profesionist desăvârșit, iar foștii colegi nu mai au alături un om de excepție.

ADVERTISEMENT

Medic cu dublă specializare, medicină generală și ATI, Dr. Dorin Mureșan și-a desfășurat activitatea ca medic urgentist și de terapie intensivă, activând până în ultima clipă a vieții în cadrul unității terapie intensivă din cadrul Clinicii Medicală 2.

ADVERTISEMENT

Timp de 10 ani, între 2002 și 2012 a fost medicul cordonator al Unității de Primiri Urgențe. A efectuat mai multe stagii de pregătire și schimburi de experiență la spitale din străinătate.

Personalul spitalului este alături de familia greu încercată. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!”

Un alt mare medic din Iași a murit în urmă cu doar câteva zile

Decesul doctorului clujean vine la doar o săptămână după ce lumea medicală din România a trecut printr-o altă zi neagră.

Pe 25 iulie, la Iași, se stingea dr. Gabriela Dumitrescu. Aceasta activa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi, la secţia Clinică Medicină Internă II.