ADVERTISEMENT
News

Doliu în lumea medicală. Șefa secției de Cardiologie din Sibiu a murit

Autor: Adrian Baciu | 30.04.2021 | 09:03
Doliu în lumea medicală. Șefa secției de Cardiologie din Sibiu a murit
Doliu în lumea medicală. Șefa secției de Cardiologie din Sibiu a murit. Sursa foto: colaj Fanatik

Pandemia de COVID-19 face o nouă victimă în lumea medicală. Șefa Secției de Cardiologie din Spitalul Județean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit, joi.

ADVERTISEMENT

Doctorița din centrul țării era internată la spitalul din Oradea cu o formă gravă de SARS-CoV-2. În vârstă de 55 de ani, aceasta era nevaccinată împotriva bolii.

Doliu în lumea medicală din cauza Covid-19. A murit șefa secției de Cardiologie din Sibiu

Miercuri, Gabriela Eminovici a fost transportată la Spitalul din Oradea, pentru a ajunge la o clinică din Germania. Deoarece nu a fost găsită o aeronavă disponibilă, transportarea nu a fost posibilă, iar medicul a pierdut locul din secția ATI a spitalului din străinătate, rămânând la Oradea până când urma să se elibereze un alt loc, scrie Ora de Sibiu.

Din nefericire, joi seara, medicul din Sibiu a pierdut definitiv lupta cu boala. ”Din păcate este adevărat, doamna doctor a decedat. Terapia ECMO nu a putut suplini faptul că ambii plămini erau grav afectați de infecția cu SARS CoV-2”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean, Florin Neag.

ADVERTISEMENT

”Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte şi să o odinească în pace!

S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit

Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor”, a transmis, joi seară, Spitalul Judeţean Sibiu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Medicul din Sibiu nu era vaccinat anti-Covid-19

Același Florin Neag, managerul Spitalului Județean Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, nu era vaccinată împotriva COVID 19.  ”D-na doctor nu era vaccinată”, a spus Neag.

În postarea de pe Facebook, Spitalul Județean din Sibiu face un apel către oameni să se vaccineze contra bolii.

ADVERTISEMENT

”Subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”, au afirmat oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!