News

Doliu în lumea medicală! Un cunoscut chirurg din Craiova a fost răpus de coronavirus

30.10.2020 | 12:00
Doliu in lumea medicala Un cunoscut chirurg din Craiova a fost rapus de coronavirus
ADVERTISEMENT

Lumea medicală din România este, de astăzi, mult mai săracă. Dan Gabriel Mogoș, șeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic CFR Craiova și director executiv la Direcția de Sănătate Publică Dolj, s-a stins din viață în urma infecției cu virusul SARS-COV-2.

Anunțul a fost făcut de fiul său, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare. În vârstă de 72 de ani, reputatul medic chirurg era măcinat de cumplita boală încă din prima jumătate a lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

De altfel, tânărul își îndemna atunci prietenii „reali și virtuali” să se roage pentru ca tatăl său să depășească această cumpănă. Din păcate, vineri dimineață a încetat din viață pe patul de spital, lăsând în urmă o familie îndurerată, dar și numeroși pacienți care îi vor fi veșnic recunoscători.

S-a stins din viață Profesorul Dr. Dan Gabriel Mogoș

Cu profundă durere în suflet și regret, vă anunțăm că cel care a fost un soț și tată minunat, chirurg desăvârșit, profesor universitar și înainte de toate un mare OM, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu!”, a scris fiul său, Gabriel Mogoș Junior, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

O pierdere enormă pentru toți, pacienți, colegi, familie, pentru chirurgia românească. Un Om Deosebit înainte de toate, un mare profesionist. Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima profundul regret al pierderii domnului profesor Mogoș!

O mare personalitate a chirurgiei românești. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Sincere condoleanțe. Un OM deosebit cu un suflet de aur și un medic de excepție. Sunt alături de întreaga familie în aceste momente dificile”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de pacienți reputatului medic chirurg.

ADVERTISEMENT

„Continuați să vă rugați pentru un om minunat, credincios, care a salvat mii de vieți”

Pe 15 octombrie, Gabriel Mogoș își păstra vie speranța că tatăl său va reuși să depășească această cumpănă și îndemna „prietenii reali și virtuali” să îi urmeze exemplul. Din păcate, boala a fost mult prea puternică.

Dragi prieteni reali și virtuali, pentru că am văzut că sunteți foarte interesați de starea de sănătate a tatălui meu, Profesorul Dr. Dan Gabriel Mogoș, vă anunț cu bucurie că evoluția este spre bine și cu ajutorul colegilor medici, al rugăciunilor, gândurilor pozitive și al Bunului Dumnezeu vom depăși această cumpănă.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumim din suflet pentru grijă, înțelegere și rugăciuni!!! Continuați să vă rugați pentru un om minunat, credincios, care a salvat mii de vieți!!!”, a scris fiul medicului chirurg pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: