News

Doliu în lumea medicală. Un renumit doctor din Iași a murit. Înţepătura unei albine i-a fost fatală

Este doliu în lumea medicală. Unul dintre cei mai renumiți doctori stomatologi din Iași s-a stins din viață. Tragedia a avut loc în urma înțepăturii unei albine.
09.07.2022 | 11:27
Doliu in lumea medicala Un renumit doctor din Iasi a murit Intepatura unei albine ia fost fatala
Medicul stomatolog Vadim Sârbu a murit din cauza înțepăturii unei albine. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Un reputat medic din Iași a murit. Este vorba despre doctorul stomatolog Vadim Sârbu, care a fost și fondatorul clinicii Diadent din zonă.

Un medic stomatolog din Iași a murit înțepat de o albină

Medicul dentist a decedat din cauza înțepăturii unei albine. În ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, nu i s-a mai putut face nimic. În urma lui a lăsat o imensă suferință.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare, colegii de breaslă îi scriu mulțimi de mesaje de condoleanțe.

”Și a mai plecat unul dintre noi la Ceruri… Vadim Sârbu… Tânăr, plin de viață, o forță care dădea lumii trăire, cu aceeași intensitate cu care îți definea propriul destin.

Mâini de aur pentru cei aflați în nevoie, o bucurie de Om pentru familie și pentru toți cei care l-am cunoscut. Te întrebi, câteodată, de ce? De ce atâta grabă în întâlnirea cu Marele Creator?

ADVERTISEMENT

Ce sens are Viața dacă Moartea ne așteaptă pe fiecare dintre noi, oricând și oriunde, uneori, chiar și în vârful de ac al unei creaturi minuscule în comparație cu Omul”, a transmis prof. univ. dr. Grigore Tinică, scrie bzi.ro

Același prof.univ. dr Grigore Tinică nu înțelege de ce Dumnezeu l-a luat la Cer pe medicul dentist Vadim Sârbu. Acesta a subliniat profesionalismul și bunătatea de care a dat dovadă regretatul doctor, cât timp a fost în viață.

ADVERTISEMENT

”Dacă aș fi cinic, m-aș gândi poate că, luându-l atât de repede dintre noi, Dumnezeu avea mare nevoie de cineva care să îi trateze Dinții. Sau poate că se plictisea, ascultând tristeți sau rugi deșarte ale unor pământeni mult prea grăbiți de a-și trăi clipa, prea preocupați de Astăzi, uitând că există și vise și iubire și credință și suflet… Și atunci, Înțelept, s-a gândit să își mai apropie un muritor cu caracter puternic, un om adevărat, cu care să împartă clipe de bucurie, în care să aibă încredere sau, poate, doar să facă o saună…cu povești frumoase și savuroase spuse de Vadim.

Nu știu cum, nu înțeleg de ce, știu doar că, de acum, ne mai rămân doar amintiri și speranța că undeva, cândva, ne vom mai reîntâlni în Ceruri. Însă, până atunci, nu îmi rămâne decât să îți trimit un gând bun, să îți aprind o lumânare și să îl rog pe Dumnezeu să aibă grijă de tine. Drum lin, Dragul meu Prieten! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a mai adăugat prof. univ. dr. Grigore Tinică.

ADVERTISEMENT

Înțepăturile de albine pot fi mortale. Cum le tratăm

O înțepătură de albină poate fi fatală oricui. Decesul survine în urma anafilaxiei, dezvoltată de unele persoane mai puțin rezistente.

În cazul în care sunteți înțepați de o albină și simțiți dureri puternice, nu ezitați să consultați medicul. Dacă acul v-a rămas în piele, nu-l scoateți cu o pensetă, ci ștergeți zona afectată cu un tifon sau prin gratare atentă cu unghia sau cu un card de credit.

Ulterior, locul înțepat se spală cu apă rece și săpun, după care se pot aplica comprese cu gheață, potrivit sfatul medicului.

ADVERTISEMENT
Tags: