Doliu în lumea muzicii! A murit Frederick Nathaniel, cel care a inventat stilul reggae

Alexandru Năstase   
în HotNews
12/09/2020, 16:35
Doliu în lumea muzicii! A murit Frederick Nathaniel, cel care a inventat stilul reggae GALERIE FOTO
Frederick Hibbert a încetat din viață la vârsta de 77 de ani. Sursa foto - hepta.ro

Doliu în lumea muzicii! A încetat din viață jamaicanul Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert. Vorbim despre un pionier al muzicii reggae și primul care a folosit termenul

Toots Hibbert a fost solistul trupei de reggae și ska Toots & the Maytals de la începutul anilor 1960. Acesta a murit la vârsta de 77 de ani, în Jamaica, înconjurat de familia sa

Detaliile morții sale nu sunt cunoscute, dar fusese testat pentru coronavirus în ultimele două săptămâni și a fost internat la terapie intensivă.

A murit inventatorul stilului de muzică reggae

Lui Hibbert i se atribuie popularizarea muzicii reggae și chiar denumirea genului – single-ul său „Do the Reggay” din 1968 este prima piesă care a folosit termenul.

Alte piese populare includ Pressure Drop, Sweet and Dandy și 54-46 That’s My Number. Moartea sa vine cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea Got to Be Tough, primul album al trupei din mai bine de un deceniu.

Lui Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert i s-a spus „cel mai mare cântăreț viu de reggae din lume” într-un profil din revista Rolling Stone.

Se întâmpla chiar luna trecută. De altfel, stilul său vocal a fost comparat cu cel al lui Otis Redding și celebra revistă l-a listat drept unul dintre cei mai mari 100 de cântăreți din toate timpurile.

Mai mult de atât, grupul de reggae și pop UB40 au spus că muzica lui Hibbert „ne-a influențat și ne-a inspirat să iubim muzica reggae încă de la o vârstă fragedă”.

Și artistul britanic Ghostpoet a scris: „O altă legendă se întoarce pe pământ. Ce impact a avut în timpul său aici”.

 

 

 

Închide ×