ADVERTISEMENT
News

Doliu în lumea muzicii! A murit Frederick Nathaniel, cel care a inventat stilul reggae

Autor: Alexandru Năstase | 12.09.2020 | 16:35
Doliu în lumea muzicii! A murit Frederick Nathaniel, cel care a inventat stilul reggae
Frederick Hibbert a încetat din viață la vârsta de 77 de ani. Sursa foto - hepta.ro

Doliu în lumea muzicii! A încetat din viață jamaicanul Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert. Vorbim despre un pionier al muzicii reggae și primul care a folosit termenul

ADVERTISEMENT

Toots Hibbert a fost solistul trupei de reggae și ska Toots & the Maytals de la începutul anilor 1960. Acesta a murit la vârsta de 77 de ani, în Jamaica, înconjurat de familia sa

Detaliile morții sale nu sunt cunoscute, dar fusese testat pentru coronavirus în ultimele două săptămâni și a fost internat la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

A murit inventatorul stilului de muzică reggae

Lui Hibbert i se atribuie popularizarea muzicii reggae și chiar denumirea genului – single-ul său „Do the Reggay” din 1968 este prima piesă care a folosit termenul.

Alte piese populare includ Pressure Drop, Sweet and Dandy și 54-46 That’s My Number. Moartea sa vine cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea Got to Be Tough, primul album al trupei din mai bine de un deceniu.

ADVERTISEMENT

Lui Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert i s-a spus „cel mai mare cântăreț viu de reggae din lume” într-un profil din revista Rolling Stone.

Se întâmpla chiar luna trecută. De altfel, stilul său vocal a fost comparat cu cel al lui Otis Redding și celebra revistă l-a listat drept unul dintre cei mai mari 100 de cântăreți din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, grupul de reggae și pop UB40 au spus că muzica lui Hibbert „ne-a influențat și ne-a inspirat să iubim muzica reggae încă de la o vârstă fragedă”.

Și artistul britanic Ghostpoet a scris: „O altă legendă se întoarce pe pământ. Ce impact a avut în timpul său aici”.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!