Life

Doliu în lumea muzicii. A murit Steve Mackey, după o luptă grea

Lumea muzicii este mai săracă după ce un mare artist s-a încetat din viață. Este vorba despre Steve Mackey, basistul de la Pulp.
02.03.2023 | 20:21
Doliu in lumea muzicii A murit Steve Mackey dupa o lupta grea
A murit Steve Mackey, după o luptă grea. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii după ce Steve Mackey, basistul de la Pulp, s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de grupul britpop, care de altfel se pregătea și pentru o reformare anul acesta, având în vedere turneul programat.

Steve Mackey s-a stins din viață la 56 de ani

Într-o postare pe contul oficial de Instagram, trupa a anunțat că a pierdut un adevărat prieten. „Prietenul şi îndrăgitul nostru basist Steve Mackey a murit în această dimineaţă”, a fost mesajul trupei postat alături de o fotografie cu muzicianul.

ADVERTISEMENT

În imagine, Steve Mackey urcă un munte din Anzi în timpul turneului în America du Sud în 2012, „o experienţă magică” pentru întreaga trupă.  Totodată, sursa citată mai precizează că basistul trupei a fost un om care a crezut în grupul său și a făcut lucrurile să se întâmple.

”Steve a fost cineva care a făcut ca planurile să se întâmple, în viaţa lui şi pentru grup şi am dori să credem că s-a întors în aceşti munţi pentru următoarea etapă a aventurii sale”, se mai arată în mesajul postat de sursa citată, notează AFP.

ADVERTISEMENT

O reacție în acest sens a venit și de la soția artistului, stilista Katie Grand. Într-o postare pe contul de Instagram al basistului, aceasta a vorbit despre trecerea în neființă a celui care i-a fost alături ani de zile. Mai exact, se pare că Steve Mackey și-a pierdut viața după ”trei luni de stat în spital luptând cu forţă şi determinare”.

Steve Mackey nu intenționa să participe la turneul Pulp

Menționăm faptul că Steve Mackey s-a născut în Sheffield, în nordul Angliei. El s-a alăturat Pulp format în anul 1978, iar zece ani mai târziu, în anul 1989 s-a implicat în crearea albumelor “Separations”, “Different Class” şi “His ‘n’ Hers”. Acestea au fost albumele care au marcat apogeul trupei.

ADVERTISEMENT

Unul dintre hituri a fost și „Common People”, piesă care va rămâne cu siguranță în amintirea multora. După ce a încheiat colaborarea cu colegii săi din trupa Pulp, al cărui ultimul album datează din 2013, Steve Mackey a fost producător pentru artişti precum Florence + the Machine sau Arcade Fire.

Amintim că recent, solistul trupei Pulp, Jarvis Cocker, anunța un nou turneu în această vară. De cealaltă parte însă, Steve Mackey declara că nu ar intenționa să participe și că are în plan ”să continue proiecte în muzică, film şi fotografie”.

ADVERTISEMENT

O altă tragedie care a șocat lumea muzicii s-a produs la finele anului trecut, când un alt artist s-a stins din viață, de această dată subit. Este vorba despre cântărețul Jake Flint care a murit la doar câteva ore după ce s-a căsătorit.

ADVERTISEMENT