News

Doliu în lumea muzicii. Fratele artistului Carlos Santana, Jorge, a murit la 68 de ani

16.05.2020 | 09:08
Doliu in lumea muzicii Fratele artistului Carlos Santana Jorge a murit la 68 de ani
ADVERTISEMENT

Jorge Santana, fratele mult mai cunoscutului artist Carlos Santana, a încetat din viață la vârsta de 68 de ani, decesul survenind din cauze naturale. Cel care a făcut tristul anunț a fost renumitul artist mexican care a transmis un mesaj emoționant în mediul online.

Artistul Jorge Santana, fratele celebrului Carlos Santana, a murit

Muzicianul Jorge Santana, fratele mai mic al celebrului cântăreț Carlos Santana, a murit în urmă cu două zile, joi, 14 mai, la vârsta de 68 de ani. Chitaristul mexican a încetat din viață din cauze naturale, lucru confirmat de fratele acestuia Carlos Santana (72 de ani).

ADVERTISEMENT

„A trecut în tărâmul luminii care nu face nicio umbră. Ochii inimii mele îl văd clar între minunata noastră mamă Josefina şi tatăl nostru Jose”, a scris Carlos Santana pe pagina sa de Facebook. În urmă cu câteva ore îndrăgitul artist a postat și o imagine înduioșătoare alături de fratele său mai tânăr, Jorge.

my heart baby brother

Posted by Carlos Santana on Friday, May 15, 2020

Cine a fost Jorge Santana și prin ce s-a remarcat în industria muzicală

Jorge, cel mai mic dintre cei trei frați Santana, s-a născut în Jalisco, Mexic, urmând aceeași meserie ca și fratele său mai mare Carlos, și anume muzica. Jorge a început să cânte la chitară după ce fratele său Carlos devenise un adevărat profesionist, dar nu s-a dat bătut.

ADVERTISEMENT

Regretatul Jorge Santana s-a alăturat trupei The Malibus la vârsta de numai 14 ani, perioadă în care urma cursurile unui liceu din San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Câțiva ani mai târziu formația și-a schimbat numele în Malo, devenind cunoscută prin intermediul piesei „Sauvecito”.

ADVERTISEMENT

Membrii trupei au scos de-a lungul timpului 3 albume, dar apoi drumurile lor s-au despărțit, Jorge alăturându-se unei alte formații, informează news.ro.

Fratele mai mic a lui Carlos Santana a cântat ulterior în trupa Fania All-Stars din New York ca mai apoi să urmeze o carieră solo. La finalul anilor 1970 Jorge avea să lanseze două albume, unul omonim şialtul intitulat „It’s All About Love”.

ADVERTISEMENT

Cei doi frați celebrii în industria muzicală și-au unit forțele, susținând în anul 1993 un turneu. Un an mai târziu frații Santana au înregistrat albumul„Santana Brothers” împreună cu vărul lor la fel de cunoscut, Carlos Hernandez.

 

ADVERTISEMENT
Tags: