Doliu în lumea muzicii. Lee Kerslake, bateristul care a cântat alături de Ozzy Osbourne, a decedat la 73 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
20/09/2020, 10:56
Doliu în lumea muzicii. Lee Kerslake, bateristul care a cântat alături de Ozzy Osbourne, a decedat la 73 de ani
Lee Kerslake a murit la 73 de ani. Bateristul a cântat alături de Ozzy Osbourne. Sursa foto: loudwire.com

Lee Kerslake, renumitul baterist al trupei britanice Uriah Heep, a murit la vârsta de 73 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă. Cunoscut pentru colaborarea cu Ozzy Osbourne, artistul a încetat din viață din cauza cancerului de prostată.

Trecerea în neființă a bateristului s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, 19 septembrie, notează CNN. Vestea tristă a fost făcută în mediul online chiar de cântărețul și tenorul englez Ozzy Osbourne, care a transmis că amicul său va rămâne în memoria fanilor datorită muzicii sale.

Au trecut 39 de ani de când l-am văzut pe Lee, dar trăiește pentru totdeauna prin albumele scoase alături de mine, Blizzard of Ozz și Diary of a Madman. Lee Kerslake RIP”, a scris Ozzy Osbourne pe contul de Twitter.

Lee Kerslake, bateristul unei trupe extrem de cunoscute, a murit la 73 de ani

„Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani și cel mai bun toboșar cu care am cântat, a pierdut lupta cu cancerul în această dimineață”, a scris la rândul său unul dintre colegii din trupa Uriah Heep, claviaturistul Ken Hensley.

Celebrul baterist a început să cânte la tobe încă de la vârsta de 11 ani, adolescența sa petrecându-se pe scenă alături de trupe precum The Gods, Toe Fat și National Head Band.

Lee Kerslake a devenit cunoscut datorită alăturării cu grupul englez Uriah Heep. Se întâmpla la finalul anilor 1960, trupa muzicală aducându-i muzicianului și colegilor său un real succes, înregistrând 17 albume de studio, relatează news.ro.

Mai târziu, colaborarea cu artistul Ozzy Osbourne a fost una de bun augur pentru că a cântat împreună cu el primele două albume solo ale muzicianului, intitulate „Blizzard of Ozz”, respectiv „Diary of a Madman”.

Câțiva ani mai târziu, în 1978, a părăsit formația care l-a consacrat, Uriah Heep, și a format alături de alți trei cântăreți Blizzard of Ozz. Este vorba de deja celebrul Ozzy Osbourne, basistul Bob Daisley și chitaristul Randy Rhoads.

Ulterior, grupul a fost rebranduit și a fost lansat pe piața muzicală ca proiect solo al lui Ozzy Osbourne. În 1981, a părăsit și această trupă pentru a avea grijă de mama sa bolnavă. Statul pe bară nu a durat prea mult, iar după un an a revenit la prima sa dragoste, Uriah Heep, unde a rămas până în 2007.

Închide ×