Life

Doliu în lumea muzicii! O celebră cântăreață a murit. S-a luptat până în ultimul moment cu cancerul

Tragedie în industria muzicală! O cunoscută cântăreață a pierdut lupta cu cancerul, lăsând în urmă un gol profund în inimile fanilor.
12.06.2024 | 17:25
Doliu in lumea muzicii O celebra cantareata a murit Sa luptat pana in ultimul moment cu cancerul
Doliu în lumea muzicii! O celebră cântăreață a murit. Foto: captură video Youtube/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o veste tragică care a cutremurat lumea muzicii, o remarcabilă cântăreață și-a încheiat călătoria pe această lume. A murit după o luptă îndelungată și curajoasă împotriva cancerului.

Doliu în lumea muzicii! O celebră cântăreață a murit

Françoise Hardy, una dintre cele mai iubite vedete pop din Franța, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. Vestea tristă a fost confirmată marți seara de fiul său, Thomas Dutronc, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Françoise Hardy a fost o cântăreață de succes și o figură adorată în Franța. Debutând în 1962, ea a devenit o legendă culturală care a inspirat artiști precum Mick Jagger și Bob Dylan. După 20 de ani în care s-a luptat cu cancerul, Hardy a trecut în neființă.

Hardy este singura artistă franceză prezentă în clasamentul celor mai bune 200 de cântărețe din toate timpurile, realizat de Rolling Stone în 2023.

ADVERTISEMENT

A devenit cunoscută în 1962 cu cântecul „Tous les garçons et les filles”, care a avut un succes instantaneu atât în Franța, cât și în Marea Britanie. Scrisă și compusă de artistă, piesa a vândut peste 2 milioane de exemplare.

La vârsta de 18 ani, Françoise Hardy a lansat primul său disc, intrând în industria muzicală. Deși a fost asociată cu mișcarea yéyé, un curent muzical vibrant al anilor ’60 în Franța, ea nu s-a potrivit complet cu această etichetă.

ADVERTISEMENT

Françoise a rămas o femeie plină de contradicții, cu o abordare artistică distinctă. Oamenii își vor aminti vocea ei delicată și versurile melancolice.

Françoise Hardy a fost diagnosticată cu cancer în 2004

Françoise Hardy a fost diagnosticată cu cancer limfatic încă din 2004. În următorii ani a suferit radioterapie și alte tratamente pentru această boală. În 2015, starea sa s-a deteriorat atât de mult încât a fost plasată pentru scurt timp în comă indusă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în 2021, ea s-a confruntat cu cancer la una dintre urechi și spunea că se apropie de sfârșitul vieții. Tot atunci, Hardy a făcut un apel în favoarea eutanasiei, exprimând frustrarea față de faptul că Franța nu permite această procedură, considerând-o “inumană”.

Într-un interviu acordat pentru Paris Match în 2023, cântăreața a mărturisit că își dorea „să plece repede şi fără prea multe greutăţi, cum ar fi aceea de a nu mai putea respira”.

ADVERTISEMENT