Life

Doliu în lumea muzicii populare. S-a stins din viață o iubită interpretă. “De astăzi va cânta în ceruri!”

Doliu în lumea folclorului. A murit o îndrăgită cântăreață de muzică populară. Din ce cauză s-a stins din viață artista?
07.03.2024 | 23:19
Doliu in lumea muzicii populare Sa stins din viata o iubita interpreta De astazi va canta in ceruri
Artista avea 62 de ani. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este din nou doliu în lumea folclorului. A murit o îndrăgită cântăreață de muzică populară, care de-a lungul vieții a încântat cu melodiile sale inimile a milioane de români, din țară și de peste hotare.

Îndrăgita cântăreață de folclor care a murit

Interpreta avea 62 de ani și era originară din orașul Beclean, din județul Bistrița-Năsăud. Însă, a copilărit la Dej, după ce s-a mutat cu familia aici. De mică a învățat să cânte și a demonstrat că are a talentul înnăscut.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre artista Dorina Grad, care joi, 7 martie, și-a dat ultima suflare, după ce în ultimele zile starea de sănătate i s-a înrăutățit. Vestea decesului a fost dată de colegii săi de breaslă, care sunt profund îndurerați.

 ”Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas valoros și îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat în lumea cea fără de dor. Astăzi, a plecat pe drumul veșniciei, lăsându-ne minunate cântece transilvane și amintirea unei interprete cu glas frumos și valoros.

ADVERTISEMENT

Drum lin spre Lumina Raiului, Dorina! Am credința că acolo vei găsi liniștea și tihna sufletului pe care le-ai căutat întreaga viață!”, a transmis Alexandru Pugna, pe Facebook, cel considerat părintele cântecului năsăudean.

Când va fi înmormântată artista

Cei care vor să-și ia rămas bun de la Dorina Grad o vor putea face vineri, la ora 19:00, când are loc priveghiul, și sâmbătă, la ora 14:00, când va avea loc slujba de înmormântare și va fi condusă pe ultimul drum.

ADVERTISEMENT

Dorina Grad a debutat în lumea muzicală la Ansamblul ”Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej. Aici a fost atât solistă, cât și dansatoare. A iubit ambele domenii extrem de mult.

De-a lungul carierei a participat la numeroase festivaluri și concursuri de foclor la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin sau la Festivalul ”Maria Tănase”, de la Craiova, unde a fost premiată cu premiul II și titlul de laureat.

ADVERTISEMENT

Primele piese pe care le-a înregistrat Dorina Grad au fost la Radio Târgu Mureș. Ulterior, a mai înregistrat altele la Radio București. Din 1990 începe ascensiunea sa, fiind inclusă ca solistă profesionistă la Ansamblul ”Mureșul” din Târgu Mureș.

De asemenea, Dorina Grad a avut numeroase turnee atât prin România, cât și prin străinătate. A cântat peste hotare românilor din țări precum: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Spania sau Franța, și nu numai.

ADVERTISEMENT