News

Doliu în lumea muzicii. Rapperul Malik B, membru fondator al trupei The Roots, a murit la 47 de ani

30.07.2020 | 10:17
Doliu in lumea muzicii Rapperul Malik B membru fondator al trupei The Roots a murit la 47 de ani
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea muzicii din Statele Unite ale Americii. Raperul Malik B, pe nume său real Malik Abdul Basit, fost component al trupei The Roots, a murit, miercuri, la vârsta de 47 de ani, informează CNN.

Cofondator al formației de hip-hop, Malik B s-a născut pe 14 noiembrie 1972 în Philadelphia și și-a dedicat toată viața muzicii.

ADVERTISEMENT

Cu acesta în componență, trupa The Roots a depășit treptat scena locală din SUA, devenind una dintre trupele de rap cele mai respectate şi mai urmărite din întreaga lume.

Doliu în lumea muzicii. Malik B, membru fondator al trupei The Roots, a murit la 47 de ani

Vestea decesului lui Malik B a lăsat fără cuvinte lumea muzicii de peste ocean. Don Champion, văr cu rapperul american decedat, a confirmat decesul acestuia printr-o postare emoționantă pe Twitter, după ce mai multe zvonuri au circulat pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Îmi plâng vărul iubit astăzi. A fost atât de talentat şi a avut o inimă mare”, scrie Champion prin intermediul postării. Ulterior, trupa The Roots a emis o declaraţie prin intermediul paginii lor oficiale de socializare.

”Vă informăm cu regret despre trecerea în neființă a iubitului nostru frate şi a membru de lungă durată Roots, Malik Abdul Baset. Va fi amintit pentru devotamentul său pentru islam şi inovaţia adusă ca unul dintre cei mai dotaţi MC din toate timpurile. Vă rugăm să-i respectaţi familia pe perioada doliului.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nu se cunoaște încă din ce cauză a încetat din viață cunoscutul rapper din SUA, mai anunță CNN.

Malik B, carieră de excepție

În Philadelphia, rapperul Malik B a fost considerat o adevărată legendă. El a fost membru fondator al trupei The Roots, lansată în 1987. Cântărețul avea să părăsească trupa, în 1999, pentru a încerca o carieră solo, și aceasta fiind de succes.

ADVERTISEMENT

Cu Malik B în componență, primul album lansat pe piaţă a fost “Organix” (1993), cu care The Roots şi-a anunţat apropierea faţă de curentul hip-hop în ascensiune, prin folosirea de instrumente tradiţionale în loc de basul electric şi incluzând influenţe clare din jazz.

ADVERTISEMENT