News

Doliu în lumea muzicii. Un instrumentist din Ansamblul Doina Gorjului a murit. A suferit de Covid

29.12.2020 | 21:42
Doliu in lumea muzicii Un instrumentist din Ansamblul Doina Gorjului a murit A suferit de Covid
ADVERTISEMENT

Un instrumentist renumit din Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” a murit la vârsta de 53 de ani la scurt timp după ce a fost externat din spital. Ștefan Mustățea a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus și tocmai fusese declarat vindecat de această boală. 

Muzicianul a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, acolo unde a stat o perioadă destul de lungă de timp din cauza infectării cu Covid-19. Testul PCR a ieșit negativ în cele din urmă, acesta fiind și motivul pentru care a fost lăsat să plece acasă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Ștefan Mustățea a decedat la scurt timp după ce a ajuns în sânul familiei, artistul pierzându-și viața la numai 53 de ani. Unele surse medicale au declarat că starea sa era mai bună, având în vedere că o perioadă lungă a avut nevoie de aparat de oxigen.

Doliu în lumea artistică. Un instrumentist din Gorj a murit după ce a avut Covid

Artistul era la a doua internare din cauza noului tip de coronavirus, după câteva zile petrecute acasă revenind la spital. Acesta suferea de mai multe probleme medicale, doctorii precizând că avea fibroză pulmonară, boală care a agravat situația sa.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a intrat în Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” după ce și-a încheiat stagiul militar, unde a fost subofițer. În ansamblul gorjean cânta alături de fratele său, anul acesta devenind membru și al Fanfarei „Armonia” din Târgu Jiu.

Liderul Fanfarei a transmis un mesaj de condoleanțe familiei lui Ștefan Mustățea, bărbatul lăsând în urma sa o soție și un băiat. Regretatul artist urmează să fie condus pe ultimul drum în ultima zi a anului, fiind înmormântat în Cimitirul Municipal din Târgu-Jiu.

ADVERTISEMENT

„Am fost devastat de vestea primită. Știam că este în spital cu unele probleme la plămâni, după ce suferise de COVID-19.

Din ce am aflat, urma să plece săptămâna viitoare la o clinică din Târgu Mureș pentru a urma un tratament. Fane a fost un instrumentist desăvârșit, foarte apreciat de breasla noastră.

ADVERTISEMENT

A fost colegul nostru, atât la fanfara militară, dar, mai nou, și la fanfara «Armonia». A cântat alături de noi în vara trecută”, a declarat Gheorghe Enăştescu, liderul Fanfarei „Armonia”, potrivit igj.ro.

ADVERTISEMENT